Hastane randevusunda yeni dönem

Ulusal Sağlık Hizmetleri Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu.
Sağlık sistemimizin sıradan bir sistem olmadığını vurgulayan Koca “Vatandaşlarına, sosyal güvenlik kapsamında bedelsiz sunabilen ender ülkelerden biriyiz, sınırlı kaynakla sınırsız talebi karşılamaya çalışıyoruz, en büyük gücümüz sağlık çalışanlarımızdır onlara çabaları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kamu Hastanelerinde "onayllı randevu" dönemi Pazartesi başlıyor


Yeni sistemin nasıl işleyeceğini anlatan Bakan Koca, “Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8'e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS'de (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) başlatılan bu yeni döneme de 'Onaylı Randevu Dönemi'dir diye ifade etti.  Uygulamanın pazartesi günü başlayacağının altını çizen Bakan Koca, hastanın gelemeyeceği randevuyu iptal edebileceğini vurguladı.
Bu yeni sistemden beklenen sonucu alacaklarına inandıklarını da sözlerine ekleyen Bakan Koca, taleplerin etkin şekilde karşılanabilmesi için Randevu Koordinasyon Merkezini devreye aldıklarını belirtti.

Bakmadan Geçme