• Haberler
  • İşçi
  • Merkez Bankası Başkanı'ndan asgari ücret zammı mesajı

Merkez Bankası Başkanı'ndan asgari ücret zammı mesajı

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, asgari ücret zammıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, asgari ücret zammıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Temmuzda zam yapılmaması konusunda tavsiye vermediklerini ifade eden Karahan, "Bir tavsiye verilmesi söz konusu değil. Şu anda ücretlerin yüksek enflasyondan dolayı erimesi söz konusu, dolayısıyla yapmamız gereken dezenflasyonu sağlamak." dedi.

Karahan, asgari ücretin belirlenmesine Merkez Bankası'nın karar vermediğini ve bu konuda görüşmelerde yer almadıklarını vurgulayarak, "Asgari ücret konusu TCMB uhdesinde bir konu değil. Görüşmelerin bir tarafı da değiliz. Dolayısıyla bir tavsiye de söz konusu değil. Biz enflasyon tahminlerimizi yaparken birtakım varsayımlarda bulunmak durumundayız. Belirlediğimiz hedefler var." şeklinde konuştu.

Asgari ücretin hizmet enflasyonunu etkilediğine dikkat çeken Karahan, bu konuda önceki açıklamaları göz önünde bulundurduklarını ifade etti. Yüksek enflasyonun ücretlerin erimesine neden olduğunu belirten Karahan, enflasyonu düşürmenin önemli olduğunu ve bu sayede kalıcı refah artışının sağlanabileceğini dile getirdi. Bu doğrultuda ücretlerin sağlıklı bir şekilde artmaya devam edeceğini vurguladı.

Karahan şunları da kaydetti:

Hizmet enflasyonunda asgari ücretin etkisi söz konusu. Bu konuda varsayım yaptık. Varsayım yaparken da önceki açıklamaları gösterge olarak ele aldık. Tek asgari ücret artışı olacağı dillendirildiği için bunun varsayımını yaptık.

Şu anda yüksek enflasyondan dolayı ücretlerin erimesi söz konusu. Yapmamız gereken enflasyonu düşürmek. Bunu yapabilirsek zaten kalıcı refah artışı olacaktır. Bu konudada ücretler artmaya, sağlıklı şeklide artmaya devam edecektir."

 

Bakmadan Geçme