İYİ Parti'nin Belediye başkan adayı Yıldırım'dan Çalışma Bakanına ilginç soru

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım katıldığı canlı yayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin en borçlu belediye olduğunu açıkladığını hatırlattı

  • 208

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım katıldığı canlı yayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en borçlu belediye olduğunu açıkladığını belirtti.

Yıldırım canlı yayında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına hitaben "Borcu olan esnafın yakasına yapışmayı biliyorsunuz, 5 yıl niye yattınız, önce bunun hesabını verin." ifadesini kullandı.

Bakan Işıkhan hangi açıklamaları yapmıştı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada en çok borçlu belediyelerin CHP'ye ait olduğunu ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin şirketleriyle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumuna  (SGK) en borçlu belediye olduğunu ifade etmişti.

Bu kapsamda Işıkhan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin prim borçlarını ödemediğini ve 5 yıl önce 200 milyon olan borcun bugün itibarıyla 4,5 milyar olduğunu belirtmişti.

Bakmadan Geçme