• Haberler
  • Aktüel
  • İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamındaki kutlamalarla ilgili olarak Taksim Meydanı'nda yasak değil, 7 yıldır kısmi kısıtlamanın olduğunu söyledi.

  • 120

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamındaki kutlamalarla ilgili olarak Taksim Meydanı'nda yasak değil, 7 yıldır kısmi kısıtlamanın olduğunu belirtti.

Yerlikaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Meclis Tören Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Valiliğinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Taksim Meydanı'na dair aldığı kararın Anayasa Mahkemesi kararlarıyla ilgili hatırlatma yapılması üzerine Yerlikaya, Anayasa Mahkemesi kararının doğru anlaşılması gerektiğini ifade etti.

Yerlikaya, "Meslektaşlarımla Anayasa Mahkemesi kararını inceledik. DİSK Başkanı Sayın Arzu Çerkezoğlu ve ekibiyle birlikte inceledik. 2911 sayılı Kanun kapsamında tüm şehirlerde, İstanbul dahil olmak üzere, belirlenen tüm meydanlar miting için uygun. Taksim için de tam bir yasak değil, 7 yıldır kısmi kısıtlama var." şeklinde konuştu.

Konfederasyon başkanlarıyla yapılan görüşmeleri de paylaşan Yerlikaya, 1 Mayıs'ın düzenli bir şekilde kutlanmasını istediklerini belirtti.

 Yerlikaya, "Taksim'de çelenk bırakma, saygı duruşu yapma, basın açıklaması yapma gibi talepleri olan 100 kişiyle randevu aldık, hala randevu vermeye devam ediyoruz. Miting konusunda İstanbul veya diğer illerde hangi meydanda miting yapmak istiyorlarsa emirlerindedir." dedi.

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı makam odasında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yapılan hakaret içeren konuşmalar hakkında bilgi veren Yerlikaya, konuyla ilgili raporun henüz kendisine ulaşmadığını ifade etti.

Terörle mücadeleye de değinen Yerlikaya "7 gün 24 saat, yaz kış demeden çalışıyoruz. Sabah paylaşımlarımızı görüyorsunuz, hiç durduğumuza şahit oldunuz mu? Karın içinde mağaralara ve inlere girmek için çabaladık ve başardık. Bu mücadelemizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme