20-21 Nisan'da kafe ve restoranlara boykot

Son dönemde işletmelerin girdi maliyetlerini bahane ederek fiyatları önemli ölçüde arttırması, toplumda büyük tepkilere yol açtı.

  • 84

Son dönemde işletmelerin girdi maliyetlerini bahane ederek fiyatları önemli ölçüde arttırması, toplumda büyük tepkilere yol açtı. Özellikle restoran ve kafelerdeki yüksek fiyatlar, birçok kişinin dışarıda yemek yeme imkanını zorlaştırırken, fiyatların her geçen gün artması da bu tepkileri daha da körükledi. Devletin, vatandaşların mağduriyetini önlemek adına restoranlarda fiyatların belirtilmesini zorunlu kılmasıyla bile fahiş fiyatlarında bir düzelme sağlanamadı.

Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medyada duygularını dile getirerek boykot çağrılarına başladılar. Ardı ardına gelen tepkiler, bir boykot çağrısına dönüştü. Lokantalar, restoranlar ve kafelerdeki yüksek fiyatları protesto etmek isteyen vatandaşlar, fahiş fiyatlara karşı bir boykot çağrısı yaptılar.

"20-21 Nisan'da Kafe ve Restoranlara Gitmiyoruz" çağrısı, sosyal medyada geniş kitlelere ulaştı. Bu çağrıya destek veren vatandaşlar, küçültülmüş porsiyonlar ve kalitesi düşmüş içeriklerle sunulan yüksek fiyatlı yemeklere karşı bir tepki olarak, 20-21 Nisan tarihleri arasında kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldılar.

Sosyal medya üzerinden organize olan vatandaşlar, şu çağrıyı yaptılar:

"Küçülmüş porsiyonlar, kalitesi düşmüş içerikler ile bize sunulan fahiş fiyatlı yemeğe boykot! Siz de katılın! 20-21 Nisan'da kafe ve restoranlara gitmiyoruz." 

Bakmadan Geçme