Dışişleri Bakanlığı 74 bin lira ücretle 8 sözleşmeli bilişim personeli alacak

Dışişleri Bakanlığı'nın 8 sözleşmeli bilişim personeli alımı için duyurduğu sınav hakkında bazı detaylar verildi. Bunlara brüt 74.250 TL ücret ödenecek

  • 315

Dışişleri Bakanlığı'nın 8 sözleşmeli bilişim personeli alımı için duyurduğu sınav hakkında bazı detaylar verildi. İşte önemli noktalar:

- Başvuru Süreci ve Sınav Tarihleri: Başvurular 16-28 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında yapılacak. Uygulamalı/yazılı ve sözlü sınavlar da aynı tarihlerde Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek.

- İstenen Belgeler: Başvuru yapacak adayların son iki yıl içinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) alınan KPSSP3 puanını ve son beş yıl içinde yapılan İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/e-YDS) veya Yükseköğretim Kurulunca YDS’ye denk kabul edilen sınavlardan alınan puanı belgelemeleri gerekmektedir.

- Değerlendirme Kriterleri: Adayların KPSSP3 puanının yüzde 70'i ile İngilizce dil puanının YDS'deki karşılığının yüzde 30'unun toplamı dikkate alınarak bir sıralama yapılacak. En yüksek puandan başlayarak ilan edilen her pozisyon için 10 katına kadar aday çağrılacak.

- Sınav Sonucu ve İstihdam: Uygulamalı/yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre başarı sırasına göre sözleşmeli bilişim personeli istihdamı gerçekleştirilecek. 

 

Bakmadan Geçme