Masadaki emekliye muhtemel zam formülleri!

Emekliye zam formülleri şuan gezeteleri süsleyen en popüler başlıklar arasında.

Ortalıkta kök maaşa şu kadar zam verilirse emekli maaşı şu kadar olur diyenden geçilmiyor. Ne de olsa 16 milyonun üzerinde emekli kitlesi var ve hepsinin de gözü emekli maaş artışında. Dolayısıyla iyi bir okuyucu kitlesi...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kaynak bulmak için çırpınışlarına bakıldığında emekli maaşları için rutinin dışında bir artış beklemek nafile.

Rutin ne diyecek olursanız. Birincisi enflasyon oranı ikincisi ise toplu sözleşmede belirlenen zam oranları. Birincisi işçi ve Bağ-Kur emeklilerini ikincisi ise memur emeklilerini ilgilendiriyor.

Dolayısıyla emeklileri ve memruları beklentiye sokmak her şeyden önce ahlaki değildir. 

Hele hele alt snır emekli aylığında artış beklemek imkansıza yakın bir beklenti. Çünkü ekonominin geldiği nokta ortada.

Hazine ve Maliye Bakanının kapı kapı kaynak için arayışta olduğu bir ortamda rutin dışı beklenti nafile. Bir de enflasyonu dizginlemek için seçimsiz uzun bir dönem dikkate alındığında ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır.

Anlayacağınız Hükümetin sistemi zorlayarak emekliyi veya memuru memnun edeceğini zannedenler büyük bir yanılgı içerisindedirler deriz. Nitekim asgari ücret için temmuızda zam olmayacağına ilişkin yapılan açıklamalar da ciddi sinyaller olarak görülmelidir.

Bu nedenle hangi gazetede emekliye zam formülü için seçenekler diye bir haber görürseniz okumak için zaman kaybetmeyin deriz. 

Bakmadan Geçme