TBMM'de anayasa mesaisi

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni bir anayasa için adımlarını atmaya hazırlanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) hareketli günler yaşanıyor. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni bir anayasa için adımlarını atmaya hazırlanıyor. Bu hafta içinde parti gruplarına yapacağı ziyaretlerle yeni anayasa görüşmelerine start verecek.

Meclis gündemine enerji alanındaki düzenlemeler içeren kanun teklifiyle devam edilecek. Genel Kurul'da bu teklifin tartışmaları sürecek. Teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak sunulmasını sağlayacak önemli adımlar içeriyor.

Denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilmesine imkan tanıyan düzenlemeler de teklifin önemli maddeleri arasında bulunuyor.

Ayrıca Meclis gündemine gelecek olan bir diğer önemli yasa teklifi, Ticaret Kanunu'nda yapılacak değişiklikleri içeriyor. Bu değişiklikler arasında, fahiş fiyat artışlarına karşı daha ağır yaptırımların getirilmesi ve işletmelere kapatma gibi ciddi cezaların uygulanması da bulunuyor.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısında yapılması planlanan değişiklikleri içeren bir teklif de Meclis Başkanlığı'na sunulacak.

Bu hafta ayrıca siyasi partilerin genel başkanları da Meclis kürsüsünden milletvekillerine seslenecek. Salı ve Çarşamba günleri partilerin grup toplantıları düzenlenecek ve liderler burada önemli konularda açıklamalarda bulunacaklar.

Bakmadan Geçme