• Haberler
  • Memur
  • AK Partili Belediye Başkanı'ndan KDV suistimali: Kahveye gübre fişi

AK Partili Belediye Başkanı'ndan KDV suistimali: Kahveye gübre fişi

Bir gazeteci mola verdiği Muğla'daki kahve dükkanında aldığı hizmetin fişi üzerinde KDV oranı sıfır olan 'gübre' olarak işlendiğini fark etti. Dükkanın sahibi ise AK Partili Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli çıktı.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde yaşanan bir olay, son dönemde gündemi meşgul eden KDV suistimallerine dair çarpıcı bir örneği gün yüzüne çıkardı. Gazeteci Hakan Demir, mola verdiği bir kahve dükkanında aldığı hizmetin fişi üzerinde KDV oranı sıfır olan "gübre" olarak işlendiğini fark etti. Dükkanın sahibi ise AK Partili Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli çıktı.

Hakan Demir'in sosyal medyada paylaştığı fiş, "Akdenizli Tarım" isimli şirkete ait kahve satışında KDV oranının sıfır olarak gösterilmesiyle dikkat çekti. Bu durum, hem kamuoyunda hem de vergi otoriteleri nezdinde tepkilere yol açtı.

Belediye Başkanı Akdenizli, gazeteci Hakan Demir'i arayarak yaşanan durum için özür diledi. Akdenizli, yaşananın bir arıza sonucu olduğunu ve personelin yan taraftaki gübre dükkanının pos cihazını kullanmasından kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, bu hatanın tekrarlanmayacağını ve kendilerinin vergi rekortmenleri arasında yer aldığını ifade etti.

Bu olay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in daha önce yaptığı açıklamaları akıllara getirdi. Bakan Şimşek, KDV oranlarında herhangi bir artış olmadığını ancak bazı işletmelerin KDV oranını düşük göstererek suistimal yaptıklarını belirtmişti. Bu tarz suistimallerle mücadele adına yapılan düzenlemelere rağmen, AK Partili bir belediye başkanının bu tür bir suistimale karışması, vergi denetimlerinin etkinliği ve uygulamanın ne kadar başarılı olduğu konusunda soruları beraberinde getiriyor.

Bakmadan Geçme