• Haberler
  • Memur
  • CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayımlayacak

CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayımlayacak

CHP lideri Özgür Özel 'Önümüzdeki hafta yayınlayacağımız tasarruf genelgesiyle Türkiye'de yeni bir çağ ve çığır açacağız. Sonra herkesten bu tasarrufa ve bu israfı sonlandırmaya katkı sağlamasını isteyeceğiz. Diğer partilere örnek olmasını isteyeceğiz.' açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'nın Şehzadeler ve Yunusemre Belediyelerini ziyaretinde, belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayımlayacaklarını açıkladı.

Özel, Şehzadeler Belediyesi ziyaretinde yaptığı konuşmada, israfın önüne geçeceklerini ve her harcanan paranın halka hizmet için kullanılacağını vurguladı. Özel, belediyeleri sadece partisinin kazandığı yerler olarak değil, halkın hizmetinde olan kurumlar olarak gördüklerini belirtti. AK Parti'nin yönetimindeki israfı engelleyeceklerini ifade eden Özel, geçmişteki gereksiz harcamalara son vereceklerini ve belediyeleri şeffaf bir şekilde yöneteceklerini dile getirdi. 

'Bütün Türkiye'nin konuşacağı genelge

Özel tasarruf genelgesine ilişkin şunları kaydetti:

“Bir kez daha tekrar etmek isterim ki kime oy vermiş olursa olsunlar, Gülşah Durbay bütün Manisalıların belediye başkanıdır. AKP’linin, MHP’linin de belediye başkanıdır. Kapılar ardına kadar açıktır. Partizanlık yapmayacağız. Kimseyi geçmişte verdiği oylardan sorumlu tutmayacağız. Bugün böyle büyük bir oyla seçilmiş olmamıza rağmen oy vermeyenlerin mesajını da anlamak, onların da oyunu almak için hep birlikte çalışacağız. Bu belediyeyi adil ve şeffaf bir şekilde yöneteceğiz. Bu belediye israftan uzak bir belediye olacak. Önümüzdeki günlerde bütün Türkiye’nin konuşacağı bir tasarruf ve israf genelgesi yayınlanacak. Zaten arkadaşlarımız doğrudan o işlere başladılar. Ama geçmişte örneğin biraz önce Yunusemre Belediyesi’nde 48 tane lüzumsuz makam aracı tahsisi. Bunların belli şirketlerden kiralanması söz konusuydu ve 70 milyon lira makam arabalarından dolayı, kiralama şirketine borç var. O 70 milyonun Yunusemre’deki yoksullara dağıtıldığını düşünün. Burada israf edilmeyecek her kör kuruş, halkçı belediyeciliğe harcanacak. Yoksullara, ihtiyaç sahiplerine harcanacak. Biz bu belediyeleri efendim bunlardan aldık, şimdi sıra bizde diye değil. O dönem bitti, yeni bir dönem başladı diye başlatıyoruz.” 

Yunus Emre Belediyesi ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yunusemre Belediye Başkanlığı'na yaptığı ziyarette de belediyelere tasarruf genelgesi göndereceklerini duyurdu. Özel, tasarruf edilen kaynakların sosyal belediyecilik için harcanacağını belirterek israfı önleyeceklerini vurguladı. Özel, gelecek hafta yayınlayacakları genelgeyle Türkiye'de yeni bir çağ açacaklarını ifade etti. Özel, tasarruf ve israfın önlenmesini diğer belediyelere de örnek olması için isteyeceklerini belirtti.

'Tasarruf genelgesi ile yeni bir çağ açacağız'

Özel, belediyelere tasarruf genelgesi yollayacaklarını açıklayarak şunları kaydetti:

“Standart belediyecilik hizmetlerinde bir aksama olmayacak. Her kuruş sosyal belediyecilik için, yoksullar için, dezavantajlı gruplar için harcanacak. Bu kentte birileri açlık çekerken, birileri sefa sürmeyecek. Birileri yoksulluk çekerken, birileri dağda belediyenin yaptırmış olduğu köşklerde, israf masalarında homini gırtlak yemeyecek. Yoksulluk varsa, yoksulluk ortadan kalkana kadar kimse israf, şatafatın, lüksün yaşandığı bir belediyede bulunmayacak.

Buradan kendi oturduğum ilçe ve kendi şehrimden şunun müjdesini vermek isterim. Önümüzdeki hafta, bütün CHP’li belediyelere bir israf ve tasarruf genelgesi yollayacağız. Geçmişin şatafatından arınacağız. Dün Denizli’deydik, 45 makam arabası iade edildi. Daire başkanlarını bırakın daire başkanlarının özel kalemlerine kadar makam arabalarının tahsis edildiği bir süreç var. Herkes belediyeye kendi arabasıyla gelecek. Havuzdaki arabadan kamu görevi çerçevesinde ihtiyacını karşılayacak. Ondan sonra kendi arabasıyla evine dönecek. Tabi ki belediye başkanın makam arabası olur. Temsilin gereği olur. Makamın gereği yapılacak işler olur ama belediyede eşe, dosta, arkadaşa, önüne gelene makam arabası tahsis eden, herkese makam veren ve altına araba çeken zihniyet ne zaman bu ülkede açlık ve yoksulluk ortadan kalkar, o zaman makam arabası meselesinde bir tık daha müsamahakar olabiliriz. Önümüzdeki hafta yayınlayacağımız tasarruf genelgesiyle Türkiye’de yeni bir çağ ve çığır açacağız. Sonra herkesten bu tasarrufa ve bu israfı sonlandırmaya katkı sağlamasını isteyeceğiz. Diğer partilere örnek olmasını isteyeceğiz. Türkiye’nin çok borçlu belediyelerinden bir tanesi devralınmış durumda. Bu borçların kapatılması, bir şekilde döndürülmesi ve belediyenin hizmet etmesi gereken yerlere hizmet etmesi gerekiyor. Standart belediyecilik hizmetlerinde aksama olmayacak. Her kuruş sosyal belediyecilik için, yoksullar için, dezavantajlı gruplar için harcanacak. Bu kentte birileri açlık çekerken birileri sefa sürmeyecek. Birileri yoksulluk çekerken birileri dağda belediyenin yaptırmış olduğu köşklerde, israf masalarında homini gırtlak yemeyecek. Yoksulluk varsa, yoksulluk ortadan kalkana kadar kimse israf, şatafatın, lüksün yaşandığı bir belediyede bulunmayacak.”

Özel'in ziyaretinde, belediyelerin mütevazı olması gerektiğini vurgulayarak, israfı ve şatafatı önleyeceklerini dile getirdi. Belediyelerde lüksün yaşanmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, vatandaşların da tasarrufa katkı sağlamasını istedi.

Özgür Özel, CHP'nin belediyelerde yapılan hataları objektif şekilde ele alacağını ve gerektiğinde savcılara bilgi ve belgeleri teslim edeceklerini belirtti. Özellikle kamu kaynaklarının israf edilmesine müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti.

 

 

Bakmadan Geçme