Bu sene villa tatili hayal

Türkiye'de vatandaşlar yaz ayında yapacakları tatilin hesabını yapıyorlar. Turizmciler vatandaşların genelde Antalya ve Muğla bölgesinde tatil planı yaptıklarını ifade ediyor. Yurt dışı turizminde ise Balkan turlarının yoğun olduğunu ancak Avrupa ülkelerinde vize problemi nedeni ile Avrupa paket turlarında satış problemi olduğunu ifade ettiler.

2024 yılında yurt içi tatil planı yapanları ise zor günler bekliyor. 2023 Yılına göre 2024 yılında villa fiyatlarında yüzde 400'lere kadar bir artış oldu.

Turizm sektöründe faaliyette bulunan Sedat Sayın:

"Bodrum bölgesinde,  diğer bölgelere oranla villa fiyatlarında geçen yıla göre önemli bir artışla  karşılaşmaktayız. Buna karşın otel fiyatlarının aşırı yüksek olmasından dolayı tercih edilen havuzlu villaların  günlük fiyatları da maalesef çok yükseldi. Bu durum elbette işletmeleri ister istemez çok etkiliyor. Ayrıca uçak  biletlerine  yapılan %30 zam da  insanları alternatif arayışına sevk etti. Karayolu ulaşımı seçeneğinin bu yıl yüksek olması sözkonusu." şeklinde açıklama yaptı.
Sedat Sayın, Bodrum bölgesinde 2023 yılı yazında günlüğü 2 bin TL olan villaların bu yıl 8 bin TL'ye kadar kiralandığını ifade etti.

Bakmadan Geçme