Türkiye İbrahim Hoca için tek yürek

Bugün, İstanbul'da öğretmenler, okul müdürü İbrahim Oktugan'ın katledilmesine tepki olarak derslere girmeyerek eylem yaptılar. Bu nedenle, İstanbul'daki bazı okullar grev sebebiyle kapalı kaldı. Tüm yurtta da benzer eylemler yapıldı. Ayrıca iş bırakma kararı alan bazı sendika üyesi öğretmenler de Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı.

Bugün, İstanbul'da öğretmenler, okul müdürü İbrahim Oktugan'ın katledilmesine tepki olarak derslere girmeyerek eylem yaptılar. Bu nedenle, İstanbul'daki bazı okullar grev sebebiyle kapalı kaldı. Veliler de öğretmenlerin okula gelmeyeceğini duyunca, çocuklarını okula göndermedi. Kartal'da bir servis sürücüsü de, sabah okula sadece bir öğrenciyle geldiğini belirtti. Ayrıca, sendikaların öncülüğünde birçok ilde gösteriler düzenlendi. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde toplanan Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, sloganlar atarak, "Öğretmenleri korursanız, geleceğinizi korursunuz", "Asıl mesele, ölüyoruz" ve "Öğretmenime dokunma" yazılı dövizler taşıdılar. Ayrıca iş bırakma kararı alan bazı sendika üyesi öğretmenler de Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı. 

İstanbul'da okullar boş kaldı

Eyüpsultan'daki özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın, 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K.'nın silahlı saldırısıyla hayatını kaybetmesinin ardından bu durumu protesto etmek amacıyla Türk Eğitim Sen başta olmak üzere çeşitli sendikalara üye öğretmenler, bugün derse girmedi.

Kartal'daki bazı okullar, grev nedeniyle boş kaldı. Bugün Kartal'da bulunan Medine Tayfur Sökmen İlkokulu ve TOKİ Şehit Mustafa Kartal Ortaokulu grev nedeniyle boş kaldı.

Serviste tek öğrenci

İstanbul'da bazı öğretmenler, Eyüpsultan'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, öğrencisinin silahlı saldırısıyla öldürülmesini protesto etmek için iş bırakma eylemi yaptı.

Sadece bir öğrenciyle okula gelen servis şoförü Adem Ayka şöyle konuştu:

 "Grev olduğunu söylediler, müdür beyin öldürülmesinden dolayı. Öğretmenlerimizin bir tepki grevi olacağını söylediler. O yüzden de bir tane öğrenci ile geldim. Öğrenci gelmedi. Normalde kapasitemize göre alıyorduk 15 öğrencimiz vardı. Ama bugün bir tane öğrenciyle geldik, dersler boş geçecek diye. Gruplardan yazdılar, 'Gelmiyoruz.' diye." 

Meslektaşları için iş bıraktılar

 İstanbul'da bazı öğretmenler, Oktugan'ın, öğrencisinin silahlı saldırısıyla öldürülmesini protesto etmek için iş bırakma eylemi yaptı.

Bazı eğitim sendikaları tarafından alınan karar doğrultusunda gerçekleştirilen protesto kapsamında, kentteki bazı okullarda sendikalı öğretmenler derse girmedi. Eylem çağrısından haberi olan bir kısım öğrenci okula gitmezken, derslerin boş olduğunu görenler de okuldan ayrıldı.

Birçok ilde protesto

Niğde'de Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen üyeleri, Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda bir araya gelerek, olaya tepki gösterdi.

Adana’da da merkez Seyhan ilçesi Atatürk Parkı’nda toplanan yüzlerce öğretmen ellerinde pankartlarla eğitimciye şiddete karşı sloganlar atarak yürüyüş yaptı.

Öğretmenler TBMM'ye yürüdü

Oktugan'ın ölümünün ardından iş bırakma kararı alan bazı sendika üyesi öğretmenler de Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı. Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Öğretmenler Sendikası, TEÇ-Sen, Genç Eğitim-Sen ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenler, buradan, okulda şiddeti protesto eden sloganlar atarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Çankaya kapısına kadar yürüdü.

Bakmadan Geçme