• Haberler
  • Memur
  • YÖK'ten devlet üniversitelerine idari personel yer değişikliği genelgesi

YÖK'ten devlet üniversitelerine idari personel yer değişikliği genelgesi

Yükseköğretim Kurulu, devlet üniversitelerindeki idari personelin kurumlar arası yer değişikliği taleplerine ilişkin önemli bir genelge yayınladı. Tercihlerin belirlenmesi için belirli bir süre verilirken, adımlar da net bir şekilde açıklandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK),
ne ilişkin genelge yayımladı. Genelgede, bir başka yükseköğretim kurumuna naklen geçiş yapmak isteyenlerin tercihlerinin, ilgili sisteme nasıl yüklenmesi gerektiği detaylı bir şekilde açıklandı. Söz konusu veri girişlerinin 1 Mart 2024 mesai bitimine kadar tamamlanması gerektiği vurgulandı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Personel Dairesi Başkanlığı tarafından gönderilen genelge, devlet üniversitelerindeki idari personelin yer değişikliği taleplerine yönelik önemli bilgiler içeriyor. Genelgeye göre, tercihlerin İnsan Gücü Planlama Sistemi üzerinden belirli adımlarla yapılması gerekiyor. Tüm devlet üniversitelerinin bu genelgeye uygun şekilde işlem yapması bekleniyor.

Genelgede şunlar kaydediliyor:

"Dönem Toplu Sözleşmenin Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna ilişkin Toplu Sözleşme Bölümünün 34. maddesinde idari personelin yükseköğretim kurumlarında naklinin kolaylaştırılması hususu düzenlenmiştir.

 

Bu madde kapsamında, devlet yükseköğretim kurumlarının memur kadrolarında görev yapan idari personelden bir başka yükseköğretim kurumuna naklen geçiş yapmak isteyenlerin tercihlerinin, İnsan Gücü Planlama Sistemine (https://igps.yok.gov.tr) 01.03.2024 tarihi mesai bitimine kadar Personel Daire Başkanlığınca aşağıdaki şekilde girilmesi gerekmektedir:

 

a) https://igps.yok.gov.tr adresine yetkili kişi giriş yapacak ve Kadroların Unvan-Sayı Dağılımları Sayfası açılacaktır.

b) Alt menüde 'Görevli Sorgula' butonuna tıklanıp T.C. Kimlik No ile arama yapılacaktır.

c) Gelen kişinin Detay sayfasına girilip gelen ekranda Tercih Yap butonuna tıklanıp 1. ve 2. Üniversite tercihleri seçilip 'Kaydet' butonuna tıklanarak tercih işlemi tamamlanmış olacaktır."

YÖK'ten devlet üniversitelerine idari personel yer değişikliği genelgesi
Yorumlar 1
HakKAN 28 Şubat 2024 11:42

Açılmıyor ki site. Ne tercihi kimsede bilmiyor ne olduğunu.

Bakmadan Geçme