• Haberler
  • Memur
  • Diyanet İşleri Başkanlığı personeli murakıplar dertli

Diyanet İşleri Başkanlığı personeli murakıplar dertli

Diyanet İşleri Başkanlığının il ve ilçe müftülüklerinde özellikle cami ve Kur'an kurslarında yürütülen din hizmetlerini, çalışan personelin denetimini ve rehberliğini yürüten toplam 600 kadar murakıp bulunduğu ve bu personelin özlük haklarında adaletsizlerin olduğu belirtildi.

Kamu personel sorunlarını gündeme getiren Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü sosyal medya hesabından Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan murakıpların sorunlarını gündeme getireceğini dile getirdi.

Ünlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Diyanet İşleri Başkanlığındaki murakıplardan çok sayıda e-posta geldi. Sizlere yardımcı olabilmem için kapsamlı bir bilgi notu göndermeniz gerekiyor.Mevcut durum, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri başlıkları altında göndereceğiniz bilgi notunu analiz ederek sesiniz olabilirim." ifadesini kullandı.

Paylaşım sonrasında murakıplardan çok sayıda yorum geldi. Paylaşımlardı; Diyanet İşleri Başkanlığının il ve ilçe müftülüklerinde özellikle cami ve Kur'an kurslarında yürütülen din hizmetlerini, çalışan personelin denetimini ve rehberliğini yürüten toplam 600 kadar murakıp bulunduğu ve bu personelin özlük haklarında adaletsizlerin olduğu belirtildi.

Murakıpların Ünlü'ye bilgi notu göndermesi halinde destek sözü vermesi murakıpları sevindirdiği görülüyor. Bakalım murakıpların sorunları çözülecek mi? 

Yorumlar 20
Mg 28 Şubat 2024 10:15

Bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz murakıplar olarak

Ramazan 28 Şubat 2024 08:55

Murakiplar olarak çok teşekkür ederiz.

Mehmet doğan 28 Şubat 2024 07:55

Destekleriniz icin çok teşekkür ederiz.

Mehmet Ergüney 27 Şubat 2024 23:18

Ahmet ÜNLÜ beye, Diyanet murakıpları olarak derdimizi devlet yetkililerimize duyurma desteğinden dolayı teşekkür ederiz…

Süleyman D. 27 Şubat 2024 23:11

Ahmet Ünlü beyefendinin göstermiş olduğu duyarlılığı tüm kesimlerden bekliyoruz. Yıllardır süre gelen hak arama mücadelemizde kimseye karşı olumsuz bir tavrımız söz konusu olmamıştır. Gerçek manada ortada bir mağduriyet sözkonusudur. Eş değer kadrolar ile aramızdaki makas yıllar içerisinde açılmış dolayısıyla mağduriyet artarak devam etmiştir. Kısa zamanda söz konusu adaletsizliğin giderilerek bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.

Ayhan zeki 27 Şubat 2024 22:11

Desteğiniz için teşekkür ediyorum.

Ahmet YILMAZKURT 27 Şubat 2024 21:55

50 yıldır kimsenin umurunda değiliz.meseleyi bilenler çözüme yaklaşmıyor. Bu hükümet döneminde çoğu sorunlar çözüldü lakin bizimle ilgili hiç bir çalışma olmadı ya sorunu anlatamadık yada sorunu anlayanlar sorunu umursamadı. Size teşekkür ederim bu sorunu duyurduğunuz için

Adem Gün 27 Şubat 2024 21:21

Öncelikle desteğiniz için size ve Ahmet beye teşekkürler. Diyanet işleri başkanlığı Taşra teşkilatında görev murakıplar, hem yaptıkları rehberlik ve denetimle hizmet kalitesinin artmasına hem de yürüttüklerini tahkikatlarla personelden kaynaklı sorunların asgari düzeye inmesine katkı sağlıyor. Ancak mali haklar ve başka birtakım avantajları bakımından bu personelden geride. Özlük bakımından da diğer kurumlarda muadillerine göre dezavantajı durumda. Bu adaletsizlikler giderilmeli artık.

Kadir 27 Şubat 2024 21:19

Murakıplar olarak teşekkür ediyoruz.

Murakıp 27 Şubat 2024 20:49

Çok teşekkür ederiz Ahmet bey. Çok defa sönen ümidimize umut oldunuz, var olunuz.

Hasan Hüseyin 27 Şubat 2024 20:37

Özlük haklarımızım iyileştirilmesi konusunda İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederiz. Yıllardır süregelen mağduriyetin çözümüne vesile olur inşallah.

Yasin 27 Şubat 2024 20:20

Uzun süredir devam eden bir mağduriyeti dillendirdiğiniz için teşekkürler.

Mustafa 27 Şubat 2024 20:17

Haber yerinde yapılan ve haklı bir talep içeren yazıdır.Murakıpların bu talepleri 30 yıldır düzeltilmesi istenilen ve dengi branşlar arasındaki farkın giderilmesi yönünde makul taleplerdir.Ahmet beyin bu yönlü bir yazıyı kaleme alması bu işin çözülmesi gereken elzem bir durum olduğunun da tescilidir.Teşekkürler..

Ahmet GÖKÇEPINAR 27 Şubat 2024 20:06

Bizler Diyanet İşleri Başkanlığımızın il ve ilçe müftülüklerine bağlı özellikle camiler ve Kur'an kurslarında yürütülen din hizmetlerini ve çalışan personelin denetimini ve rehberliğini yürüten toplamda 600 kadar murakıbız. Özlük haklarımız denetimini yaptığımız Kur'an kursu öğreticilerinden, cami baş imamlarından aşağıda kalmaktadır. Bu anlamda yine bizimle eşdeğer kadro olan şube müdürleri ile aramızdaki özlük farkı giderek artmaktadır. İlginiz için teşekkür ederiz memur5.com

İbrahim. 27 Şubat 2024 19:57

Diyanet murakıplarının yıllardır defalarca söz verilmesine rağmen çözüme kavuşturulamayan sorunlarını dile getirdiğiniz teşekkür ederiz.

Mehmet 27 Şubat 2024 19:55

Özlük hakları noktasında üzün süredir devam eden mağduriyetin bu sefer çözüme kavuşmasını ümit ediyoruz. Yazınız için teşekkürler

İshak ÇİFTÇİ 27 Şubat 2024 19:54

Yıllardır süren bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı murakıplarının özlük haklarının düzeltilmesini bekliyoruz. Bu konuda kurumumuz Diyanet İşleri Başkanlığına ve başkanımız sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ hocamıza güveniyoruz

tubagok 27 Şubat 2024 19:33

İlginiz için çok teşekkür ederiz. Bu haksızlığa ses oldunuz. Bizden de çok aldınız.

Mustafa 27 Şubat 2024 19:29

Yıllardır süren bir sorun. Bu adaletsizliğin bir gün sona ereceğine inancımız tamdır. Bu adaletsizliğin sona ermesinde haber ve katkılarınız için şimdiden teşekkürler.

Hasan 27 Şubat 2024 19:11

Teşekkür ederiz. Murakıplar 30 yıldır özlük haklarının düzeltilmesini bekliyor...

Bakmadan Geçme