Yer değişikliği hakkı olmayan üniversite personelinden TBMM'ye dilekçe yağıyor

TBMM Dilekçe Komisyonuna 'Üniversite personelinin yer değişikliği hakkının olmaması' konusunda dilekçe yağıyor.

  • 267

Meclis Dilekçe Komisyonuna, 'Üniversite personelinin yer değişikliği hakkının olmaması' konusunda dilekçe yağıyor.

Üniversite çalışanı olan Ramazan T, TBMM'ye verdiği dilekçede, üniversite personelinin tayin hakkının olmamasının getirdiği zorlukları ve ailelerinden uzakta yaşamanın psikolojik etkilerini vurguladı.
Ramazan T,  atandıkları yerlerde görev yapmak zorunda olduklarını ve genellikle ailelerinden uzak bölgelere atanmalarının aile bağlarını zayıflattığını dile getirdi.
Aile birliğinin korunması ve sağlıklı bir aile hayatının devam ettirilmesi için üniversite çalışanlarının tayin hakkının sağlanması ya da benzeri bir çözüm talep eden başvurcu, destek çağrısında bulundu.

Ramazan T'nin TBMM'ye verdiği dilekçe:

"Sayın Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyeleri,

Öncelikle saygıyla selamlıyorum. Ben, üniversite çalışanlarından biriyim ve sizinle paylaşmak istediğim bir konu var. Üniversite çalışanlarının tayin hakkının olmaması üzerine sizden bir çözüm talep ediyorum. Ailemden uzakta yaşamak zorunda olan birçok üniversite çalışanı olarak, bu durumun getirdiği zorlukları yaşamaktayım. İşimiz gereği, atandığımız yerlerde görev yapmak durumundayız ve bu genellikle ailemizden uzak yerlerde olabiliyor. Bu durum, aile bağlarımızı zayıflatmakta, psikolojik olarak bizi olumsuz etkilemektedir. Ailelerimizden uzakta yaşamak sadece bizim için değil, aynı zamanda çocuklarımızın ve eşlerimizin de yaşam kalitesini etkilemektedir. Çocuklarımızın eğitim hayatları, aile desteğine olan ihtiyaçları ve genel refahları bu durumdan olumsuz etkilenmektedir. Aile birliğinin korunması ve sağlıklı bir aile hayatının devam ettirilmesi, toplumun temel değerlerinden biridir ve bu değerin korunması için adımlar atılması gerekmektedir. Üniversite çalışanlarının tayin hakkının olmaması, ailelerimizden uzakta yaşamak zorunda olmamıza sebep olmaktadır. Bu durumun üzücü sonuçlarıyla karşı karşıya kaldığımızı ve bu konuda çözüm beklediğimizi sizlere iletmek istiyorum. Bu nedenle, üniversite çalışanlarının tayin hakkının sağlanması ya da benzeri bir çözümün getirilmesi konusunda gerekli adımların atılmasını talep ediyorum. Ailelerimizle daha sağlıklı ve mutlu bir şekilde bir arada olabilmemiz için desteğinizi bekliyoruz."

Üniversite çalışanı Süleyman V. de TBMM'ye verdiği dilekçede, Türk bayrağının dalgalandığı her yerde görev yapmaya hazır olduğunu ancak ailesinden uzakta yaşamanın zorluklarına dikkati çekti.
Süleyman V. üniversite personelinin tayin hakkının olmamasının aile bağlarını zayıflattığını ve çocukların eğitim hayatlarını olumsuz etkilediğini belirtti.
Ailelerin sağlıklı ve mutlu bir şekilde bir arada olabilmesi için üniversite çalışanlarının tayin hakkının sağlanması ya da benzeri bir çözümün getirilmesini talep eden başvurucu, TBMM'den destek beklediğini ifade etti.

Süleyman V'nin TBMM'ye verdiği dilekçe:

"Sayın Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyeleri,

Ben, üniversite çalışanlarından biriyim ve sizinle paylaşmak istediğim bir konu var. Üniversite personelinin tayin hakkının olmaması, ailelerinden uzakta yaşamak zorunda olan birçok üniversite çalışanını olumsuz etkiliyor.
İşimiz gereği, atandığımız yerlerde görev yapmak durumundayız ve genellikle ailemizden uzak yerlerde bulunuyoruz. Bu durum, aile bağlarını zayıflatıp, psikolojik olarak bizi ve ailelerimizi olumsuz etkiliyor.
Aile birliğinin korunması ve sağlıklı bir aile hayatının devam ettirilmesi için üniversite çalışanlarının tayin hakkının sağlanması ya da benzeri bir çözümün getirilmesini talep ediyorum. Ailelerimizle daha sağlıklı ve mutlu bir şekilde bir arada olabilmemiz için desteğinizi bekliyorum."

 

 

Bakmadan Geçme