Yeni vergi paketi için çalışmalar başladı

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in duyurduğu yeni vergi paketi için AK Parti'de çalışmalar başlatıldı. Bu yeni paket, vergide adaletin sağlanması ve dolaylı vergilerin genel vergi gelirlerindeki payının azaltılmasını hedefliyor. Özellikle kazancı ile ödediği vergi arasında uyumsuzluk olan gruplara yönelik düzenlemeler yer alacak.

AK Parti'den Kaynaklar

AK Parti kaynakları, doktor, mühendis, diş hekimi ve bazı serbest meslek gruplarının vergilendirilmesine neşter vurulacağını belirtti. Parti kurmayları, "Bazı meslekleri yapanlara bakıyorsunuz, gayet lüks bir yaşamı var. Ancak ödediği vergiye bakıyorsunuz kazancı ile arasında bir uyum yok" dedi. Bu durumun önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Vergi Kaçırmanın Önlenmesi

Serbest meslek gruplarına 'peşin vergi' uygulaması getirilmesi gündemde. AK Parti kaynakları, "Vergi peşin alınmalı, daha sonra beyanname versin istiyoruz. Vergi dönemi sonunda mahsuplaşma olacak. Bu yöntem vergi kaçırmanın önüne geçer" diye konuştu.

Asgari Kurumlar Vergisi Uygulaması

AK Parti kurmayları, asgari kurumlar vergisi uygulamasının sadece küresel şirketler için değil, yurt içindeki şirketler için de düşünüldüğünü belirtti. "Vergi matrahı konusunda ilk 100'e giren firmaların ödediği vergi bile kasaya girer girmez çıkıyor. Yapılan çalışma ile en az %15 kurumlar vergisi ödemek zorunda olacaklar" değerlendirmesini yaptı.

 

Bakmadan Geçme