• Haberler
  • Aktüel
  • Ülke yabancı yatırım çekmek için çabalarken OYAK altı kıtada faaliyet gösteriyor

Ülke yabancı yatırım çekmek için çabalarken OYAK altı kıtada faaliyet gösteriyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ülkeye yatırım çekebilmek için kapı kapı dolanıp yabancıları ikna etmeye çalışırken OYAK'ın altı kıtada yatırım yaptığı ortaya çıktı. Elbette OYAK'ın başka ülkelerde yatırım yapmasına engel bir durum yoktur. 

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem Sabah gazetesine yaptığı açıklamalarda altı kıtada faaliyetlerinin olduğunu açıkladı.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Miras aldığımız ve önemli kazanımlarla bugüne taşıdığımız şanlı Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hiçbir şeye ihtiyacımız yok. İhtiyacımız olan tek şey çalışmak' düsturu geleceğe uzanan yolda hep kılavuzumuz olacak. 1961'de kurulan OYAK, Türkiye'nin en başarılı tamamlayıcı mesleki emeklilik fonu olarak 62 yıl boyunca hep çalışmış, üretmiş ve paylaşmıştır. Bugün OYAK, inşa ettiği dayanıklı yapının sunduğu çeviklik, esneklik, ölçek ve güç ile bu süre zarfında yurt içi ve yurt dışı piyasaların meydan okumalarını başarıyla yönetmiş, riskleri doğru öngörmüş, fırsatları katma değer üretimini pekiştirmek için ustaca kullanmıştır. OYAK, atılımlarıyla misyonuna hizmet ediyor, üye varlıklarını sürekli geliştirerek refah seviyelerini koruyor.

OYAK, altı kıtadaki faaliyetleri ile ülkemize 2023 yılında da katma değer üretmeyi sürdürdü. Faaliyet alanlarımızın tamamını etkileyen en önemli riskler; küresel enflasyon dalgası ve çevre coğrafyamızda yaşanan jeopolitik olumsuzluklar oldu. Kurumumuz, uyguladığı proaktif portföy yönetim stratejisinin doğruluğunu gördü, faaliyet gösterdiği iş kollarının tamamında hedeflerini gerçekleştirirken güçlü ve sürdürülebilir büyümesini korudu" dedi.

OYAK'ın 2017 yılı Faaliyet Raporu’na göre de 30 bini aşkın çalışanı, Türkiye ve yurt dışında 19 ülkede farklı sektörlerde faaliyet gösteren 88 şirketi ve 320 binin üzerinde üyesi olan büyük bir grup olduğunu görüyoruz. Bu kuruma 205 sayılı Kanun’la verilen kamu tüzel kişiliği ise önemli bir ayrıcalıktır. 

OYAK yetkililerinin Ülkenin doğrudan yatırımlar için yabancılara dil döktüğü düşünüldüğünde niçin yurt dışında bu kadar yatırım yaptığının izah edilmesi ve birilerinin bu konuyu masaya yatırması gerekmektedir. Nihayet bu kuruma kanunla çok büyük ayrıcalıklar verilmiştir. 

Bakmadan Geçme