• Haberler
  • Memur
  • Tutanak tuttuğu memurlar Belediye Başkanını makamında darbetti, biri silah da çekti

Tutanak tuttuğu memurlar Belediye Başkanını makamında darbetti, biri silah da çekti

Trabzon'un Tonya ilçesinde AK Parti'li belediye başkanı Osman Beşel, mesai saatine uymadıkları iddiasıyla tutanak tutturduğu iki belediye personeli tarafından makam odasında darbedildi. Başkan Beşel'in saldırıya ilişkin ifadesi ve olayın detayları ortaya çıktı.

İddiaya göre, 25 Mayıs 2024 tarihinde, mesai saatine uymadıkları gerekçesiyle haklarında tutanak tutturulan belediye memurları H.U. (63) ve H.K. (64), akşam saatlerinde başkan Beşel'in makam odasına girdi. Memurlar, Beşel ile tartışmaya başladı ve fiziksel saldırıda bulundu. Olay, diğer belediye görevlilerinin araya girmesiyle son buldu ve memurlar makamdan uzaklaştırıldı.

Başkanın ifadesi

Beşel, polise verdiği ifadesinde, "Makam odamda bulunduğum sırada H.U. ve H.K. sekreter kapısından girdiler. H.U., odanın protokol kapısını kilitleyerek savunma yazısını bana doğru sert şekilde uzattı ve yırttı. Kendilerine 'Oturalım' dedim ancak reddettiler. İkisi birden 'Evet hesap sormaya geldik' diyerek üzerime yürüdüler ve yumruklarla bana saldırdılar. Ellerimle darbelerini savuşturmaya çalıştım" dedi.

Başkan Beşel, memurlardan birinin belindeki silahına uzandığını öne sürdü ve bu durumu polise bildirerek şikayetçi oldu. Beşel, "Odaya giren belediye çalışanları ve zabıta memurları şahısları benden uzaklaştırmaya çalıştı. H.U. bana kafa atarak elini belindeki silaha doğru uzattı, ancak engellendi. Şahıslar odadan çıkarıldıktan sonra bana hakaret ederek uzaklaştılar. Bu kişilerden şikayetçiyim" dedi.

Olay yerine çağrılan polis ve sağlık ekipleri, Beşel'i ilçe devlet hastanesine götürdü. Tedavisinin ardından taburcu edilen Beşel, darp raporu alarak memurlardan şikayetçi oldu. H.U. ve H.K., 'kamu görevlisine hakaret', 'kamu malına zarar verme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Uraloğlu'ndan kınama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınayarak, "Tonya Belediye Başkanımız Sn. Osman Beşel’e makamında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum. Ailesine ve Tonya halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme