Çalışma Bakanlığı'nda kritik toplantı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda çalışma yaşamında yetkin isimlerin yer aldığı Bilim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Bakanlığın faaliyet ve çalışma alanları için oluşturulan Bilim Kurulu'nun ikinci toplantısıydı. Çalışma hayatını ve sosyal güvenlik sistemini daha ileriye taşımak amacıyla toplanan kurulda, akademisyenler ve alanında uzman kişiler bilgi, tecrübe ve deneyimlerini aktardı. Genellikle bu tür toplantılar sonrasında bakanlar toplantı ve sonucuyla ilgili basına açıklama yapardı. 

Alanında uzman akademisyenlerin katkılarıyla; istihdam stratejisi, genç işsizliği ile mücadele, kadın istihdamının artırılması, sosyal güvenlik sistenin sürdürülebilirliği ve sosyal korumanın kapsamına yönelik konu başlıkları ele alındı.

21 Eylül’de gerçekleşen ilk toplantıda sosyal güvenlik ve çalışma hayatının önemli sorunları, riskleri ve ihtiyaçları gibi makro düzeyde politika süreçleri üzerinde durulmuştu.

Pandemi sonrasında bilim kurulları gündeme gelmiş, Sağlık Bakanlığı bu konuda ön plana çıkmıştı. Diğer bakanlıklar bu konuda adım atmazken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının harekete geçerek bilim kurulu oluşturması oldukça önemlidir. Ancak toplantıda ele alınan konuların bir rapor halinde kamuoyuna açıklanmaması ciddi bir eksiklik olarak görülüyor.

Ümit ederiz ki toplantı gündeminin paylaşıldığı gibi sonuçları da paylaşılır.

Bakmadan Geçme