Türkiye İstatistik Kurumu 21 sözleşmeli bilişim personeli alacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Yazılım Daire Başkanlığı, Ağ ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı ve Veri Yönetişimi Daire Başkanlığı'nda tam zamanlı olarak istihdam edilmek üzere 21 Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapacak.

Başvuru yapacak adayların değerlendirilmesinde 2022 veya 2023 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) P3 puanı ve İngilizce dilinde geçerli bir Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/e-YDS) veya Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen eşdeğer yabancı dil sınavlarından alınan puanlar dikkate alınacak.

Başvuru ve Sınav Süreci:
- KPSS P3 Puanı: 2022 veya 2023 KPSS P3 puanı esas alınacaktır. KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayların puanı 70 olarak hesaplanacak.
- Yabancı Dil Puanı: İngilizce dilinde geçerli bir YDS/e-YDS veya eşdeğer yabancı dil sınav puanı gerekiyor. Belge ibraz etmeyen adayların yabancı dil puanı 0 olarak değerlendirilecek. Yabancı dil sınav sonuç belgeleri, üzerinde geçerlilik süresi belirtilmemiş ise 5 yıl süreyle geçerli.
- Sınav: Adaylar uygulamalı ve sözlü sınava tabi tutulacak.

Adaylar ilan edilen pozisyonlardan sadece bir tanesi için başvuru yapabilecek. Başvuru ve sınav süreci ile ilgili detaylı bilgilere Türkiye İstatistik Kurumu'nun resmi internet sitesinden ulaşılabilir.

Bakmadan Geçme