• Haberler
  • Aktüel
  • Nevşehir Belediye Başkanından Suriyelilerin nikah ücretine astronomik zam

Nevşehir Belediye Başkanından Suriyelilerin nikah ücretine astronomik zam

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, kentte yaşayan sığınmacılar için su tarifesi ve nikah işlemi ücretlerine zam yapacaklarını açıkladı. Arı, belediyenin toplantı salonunda kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek konuyla ilgili detayları paylaştı.

"Sığınmacıların Su Tarifesine Yüzde 250-300 Zam Yapacağız"

Başkan Rasim Arı, sığınmacıların su tarifesine yüzde 250-300 oranında zam yapacaklarını belirtti. "Suyu çok israf ediyoruz. Bölgede en çok su sıkıntısı yaşayabilecek şehir Nevşehir, (sığınmacıların su ücretleri) yüzde 250-300 zam yapacağız" dedi.

"Nikah Ücreti 750 Liradan 15 Bin Liraya Çıkıyor"

Arı, sığınmacılar için resmi nikah işlemi ücretlerini de artıracaklarını belirterek, "Nikah ücreti 750 lira, onu da 15 bin lira yapıyoruz. Bol bol evlenebilirler. Bu şehirde bu konulardan dolayı huzursuz olan varsa başka şehre gidebilir" ifadelerini kullandı.

"Yüzde 53 Bana Bunun İçin Oy Verdi"

Ruhsatsız iş yerlerini kapatacaklarını ve yabancılara ruhsat vermeyeceklerini vurgulayan Arı, "Yabancı kimseye de ruhsat vermiyorum. Yüzde 53 bana bunun için oy verdi. Biz gereğini hep beraber yapmak zorundayız" dedi.

Başkan Arı, 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana kent için çalıştıklarını dile getirerek, sığınmacıların Nevşehir'den gitmelerini istediklerini belirtti.

Rasim Arı Kimdir?

1975 Nevşehir doğumlu olan Rasim Arı, evli ve iki çocuk babasıdır.

2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Rasim Arı, yüksek lisansını Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde tamamladı.

2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın danışmanlığı görevi ile başladığı bürokrasi hayatına sırasıyla Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu’nun danışmanı olarak devam etti.

2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşavirliği, 2015 yılında Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2018 yılında Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday olmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndaki görevlerinden ayrıldı.

2019-2021 yılları arasında Nevşehir Belediyesi Başkanlığı yaptı. Görev süresi içerisinde ayrıca Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı(UCLG -MEWA) Saymanlığı görevinde bulundu.

29 Mart 2023 tarihinde Meclis Grup Toplantısında rozetini Genel Başkan Meral Akşener’den alarak İyi Parti’ye katıldı.

31 Mart 2024 seçimlerinde Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

Bakmadan Geçme