• Haberler
  • Memur
  • 'Tüm öğretmenler bordrolarını kontrol etsin' uyarısı

'Tüm öğretmenler bordrolarını kontrol etsin' uyarısı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki Saraylı Ortaokulu'nda meydana gelen ek ders yolsuzluğu iddiaları, öğretmenler arasında büyük bir endişeye neden oldu. Hürriyetçi Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, öğretmenleri uyararak, bordrolarını dikkatlice kontrol etmeleri çağrısında bulundu.

Saraylı Ortaokulu'nda görev yapan bazı öğretmenler, e-bordroları ile maaş ödeme dekontları arasında tutarsızlık olduğunu fark etti. İddiaya göre, ek ders ücretlerini karşılaştıran öğretmenler, e-bordroda gösterilen ek ders ücretinin hesaplarına yatan ücretten yaklaşık 3 kat daha fazla olduğunu tespit etti. Bu durumun üzerine yapılan kontrollerde, öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yaklaşık 4 yıldır bu tutarsızlığın yaşandığı ve fazla olan miktarın farklı banka hesaplarına yatırıldığı belirlendi.

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, iddialar üzerine harekete geçerek ilgili yetkililere suç duyurusunda bulundu. Ellialtıoğlu, okul müdürü, ilçe destek hizmetleri şefi ve memurları, şube müdürü ve Gölcük Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu ve adli soruşturma başlatılmasını talep etti.

Özellikle eğitim camiasında büyük bir infiale neden olan bu olayla ilgili konuşan Ellialtıoğlu, öğretmenlerin ek ders ücretlerini dikkatlice kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu tür ihlallerin önlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na bir ihbar hattı kurulması çağrısında bulundu ve Maliye Bakanlığı'nın bu ücret ödeme sistemindeki açıkları kapatması gerektiğini belirtti.

Ellialtıoğlu'nun açıklamalarıyla birlikte, Türkiye genelinde eğitim camiasında büyük bir hassasiyet oluştu ve öğretmenler arasında bordrolarını kontrol etme çağrıları hızla yayıldı. Bu skandalın çözülmesi ve benzer olayların önlenmesi için atılacak adımların beklenmesiyle birlikte, eğitim sisteminin şeffaflığının ve dürüstlüğünün sağlanması için kamuoyu desteği önemli hale geldi.

Bakmadan Geçme