• Haberler
  • Memur
  • TSK Personel Kanunu'nda değişiklikler öngören teklif yasalaştı

TSK Personel Kanunu'nda değişiklikler öngören teklif yasalaştı

TSK Personel Kanunu'nda değişiklikler öngören yasa teklifi TBMM'de kabul edildi. Yeni düzenlemeyle, 1999 sonrası sigortalı personel 25 hizmet yılını tamamladığında yaş şartı aranmaksızın emekli olabilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu'nda önemli değişiklikler öngören yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen yasayla, 1999 yılı sonrası sigortalı olup emekliye sevk edilen personele, yaş şartı aranmaksızın 25 hizmet yılını tamamlaması halinde emekli aylığı bağlanacak.

Yeni yasayla terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olan, yardım eden, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemek amacıyla kullanan veya kullandıran ve bu örgütlerin propagandasını yapan uzman erbaşların sözleşmeleri feshedilecek.

Ayrıca, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine, şehitlerin anne ve babalarının da üye olabilmesi sağlanacak. 

Yasa ile birlikte sözleşmeli erbaş ve erler de subay ve astsubay servislerini kullanabilecek. Bunun yanı sıra, 1999 yılı sonrası sigortası başlayan ve 1 Şubat 2018 sonrası emekliye sevk edilen personele, 25 hizmet yılını tamamlamaları halinde yaş şartı aranmaksızın emekli aylığı bağlanacak.

 

Bakmadan Geçme