• Haberler
  • Memur
  • TSK'da yeni düzenleme... Bu davranışları yapanların sözleşmesi feshedilecek

TSK'da yeni düzenleme... Bu davranışları yapanların sözleşmesi feshedilecek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde sözleşmeli er ve erbaş ile uzman erbaş olarak istihdam edilenler için yeni kurallar geliyor. Anayasa Mahkemesi tarafından yönetmelikle düzenlenen kuralların iptal edilmesi üzerine, bu kurallar artık kanunla belirlenecek. AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu kanun teklifi kapsamında, sözleşmeli er ve erbaşlar ile uzman erbaşların sözleşmelerinin hangi durumlarda feshedilebileceği yeniden düzenleniyor.

İlk beş ayda uyum sağlayamayanların sözleşmesi feshedilecek

Teklife göre, sözleşmeli ve uzman erbaşların, sözleşmenin imzalanmasından sonra ilk beş aylık intibak dönemi içerisinde göreve intibak edemeyenler, görevde başarısız olanlar veya harekât, operasyon, iç güvenlik, hudut ve kolluk/asayiş görevleri ile kadro görevinin gereklerini yerine getirmede yetersizlik veya isteksizlik gösterenler başarısız kabul edilerek sözleşmeleri feshedilecek.

Genel ahlaka aykırı davranışta bulunanlaron sözleşmesi sonlandırılacak

Ayrıca, sözleşmeli er ve erbaşlar ile uzman erbaşların 'Kendilerinden istifade edilememe halleri' de teklifte yer alıyor. Buna göre, gelirinin çok üstünde borçlanmaya düşkün olanlar, içkiye, kumara düşkün olanlar veya TSK'nın itibarını sarsacak şekilde yüz kızartıcı, utanç verici veya toplumun genel ahlak yapısına aykırı fiillerde bulunanların sözleşmeleri feshedilecek. Ayrıca, uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri yapan, kullanan veya bunların yapılmasına özendirenlerin sözleşmeleri sonlandırılacak.

Askeri öğrencilikten ayrılanlar tazminat ödeyecek

Teklifle, tazminatlar da artırılıyor. Sağlık durumu sebebiyle harp okulundan çıkarılanlar hariç, diğer nedenlerle çıkarılanlara ödenecek tazminatlar iki katına çıkarılacak. Harp okullarında öğrenim gören öğrencilerden, disiplinsizlik nedeniyle askerî öğrencilikten çıkarılmasına karar verilenler ise dört katı tutarında tazminat ödeyecek. Aynı kurallar Astsubay Meslek Yüksek Okulları için de geçerli olacak.

Bakmadan Geçme