• Haberler
  • Aktüel
  • Temizlikçilikten iş adamlığına giden bir başarı hikayesi

Temizlikçilikten iş adamlığına giden bir başarı hikayesi

Kahramanmaraş'ta büyüyen Aziz Yüzer ve ailesi, daha iyi bir gelecek arayışıyla Almanya'nın Rhineland-Pfalz eyaletine taşındı. Yüzer ailesi, iş bulma amacıyla Almanya'ya göç eden ilk ailelerden biriydi.

Temizlikçilikten fabrika kurmaya

Bugün 64 yaşında olan iş insanı Aziz Yüzer, işlerinin gelişmesinin zorluklarla dolu olduğunu anlattı. Yüzer, gençlik yıllarında her hafta sonu, beş kardeşi ve babasıyla birlikte bölgedeki fabrikalarda makineleri temizliyordu. Bu süreçte, bir fabrikada tanıştığı Alman asıllı Lang soyadlı bir iş insanıyla dostlukları gelişti. Lang, bir süre sonra şirket kurduğunu ve Yüzer'le ortak iş yapmak istediğini belirtti. Böylece Yüzer, Lang'ın yüzde 25 ortağı oldu, ancak gelirler yüzde 50 olarak paylaşıldı. Bu işbirliği sayesinde Yüzer ve kardeşleri işlerini daha da büyüttü.

"Okula gitmeli ve başarılı olmalısınız"

Aziz Yüzer'in annesi ve babası, çocuklarını eğitimlerine ve başarılarına önem vermeye teşvik etti. Yüzer, annesinin sık sık "Okula gitmeli ve başarılı olmalısınız" uyarılarını hala hatırlıyor. Babası da çocuklarını öğrenmeye ve akademik başarıya teşvik etti. Bu desteklerin etkisiyle Yüzer kardeşler, 2023'te 110 milyon euroluk satış gerçekleştirdikleri başarılı bir iş hayatı sürdürdüler.

Pandemi döneminde aşıları korudular

Patronlar Dünyası Gazetesinin haberine göre; Yüzer kardeşler ayrıca, 2021 yılında Türk bilim insanları Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin BioNTech firması tarafından üretilen COVID-19 aşılarını kendi kuru buz fabrikalarında üretip –80 derecelik kuru buzlarla koruyarak büyük bir katkıda bulundular.

Yüzer ailesi, uzun yıllar Almanya'da sanayicilik yaptıktan sonra Türkiye'de yatırım yapma kararı aldı ve 1997'de Çerkezköy / Tekirdağ'da bir şirket kurdu. Şirket, kauçuk beyaz eşya ve otomotiv parçaları üzerine faaliyet göstermektedir. Ayrıca, CO2 kuru buz üretim ve uygulama ekipmanları ile hizmetler sunmaktadır. Şirketin genel merkezi Çerkezköy OSB'de 9000 m2 açık ve 5000 m2 kapalı alanda bulunmaktadır.

Bakmadan Geçme