• Haberler
  • Memur
  • Tasarruf paketi kapsamında memur alımı durduruldu mu?

Tasarruf paketi kapsamında memur alımı durduruldu mu?

Kamuda tasarruf paketi kapsamında bir dizi yeni karar alındı. 13 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlı Külliyesi'nde kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ortak basın açıklaması yaptı. Yılmaz ve Şimşek memur alımlarına ilişkin alınan tedbirleri açıkladılar. Bakan Şimşek'in açıklamaları sonrası kamuoyu "Memur alımı durduruldu mu? 2024'te memur alımı olmayacak mı?" sorularına cevap arıyor.  İşte konuya dair detaylar:

Mehmet Şimşek'in açıklamaları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıda "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni tanıttılar. Toplantıda memur alımlarına ilişkin şu kararlar açıklandı:

- Üç Yıl Boyunca Emekli Olan Kadar Yeni Personel Alımı: Bakan Şimşek, kamu istihdamında alınan tedbirleri şu sözlerle açıkladı: "Üç yıl boyunca emekli olan kadar yeni personel istihdam edeceğiz."
- Açıktan Atama İzinleri: Açıktan atama izinlerinin Bütçe Kanunu'nda net olarak belirleneceğini ifade etti.
- Destek Personeli Azaltımı: Destek personeli sayısını belirli bir program dahilinde azaltmayı hedeflediklerini belirtti.

Diğer tedbirler ve değişiklikler

- Yeni Kurumların Kurulmasının Önlenmesi: Kamuda yeni kurumlar kurulmasının önüne geçileceği, mevcut idareler arasındaki görev dağılımının gözden geçirilerek mükerrer yapılanmaların önleneceği belirtildi.
- İdari Birimlerin Birleştirilmesi: Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın birçok ilde hem defterdarlıklar hem de vergi dairesi başkanlıkları olduğunu belirten Şimşek, etkinlik ve verimlilik için bu birimlerin birleştirileceğini ve böylece daha iyi hizmet sunulacağını dile getirdi.

Bu açıklamalar doğrultusunda, kamuda yeni memur alımlarının sınırlı olacağı ve tasarruf önlemleri çerçevesinde belirli kriterlere göre gerçekleştirileceği anlaşılıyor.

Bakmadan Geçme