Tamer Karadağlı ters köşe: 'Rezalet, utanç kaynağı' diye belediyeyi suçladığı bina bakanlığın çıktı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya'da bulunan Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bakımsızlığına dair yaptığı açıklamada, belediyeyi hedef göstermişti. Karadağlı, binanın içler acısı halini 'Rezalet, utanç kaynağı' sözleriyle ifade ederken, binanın aslında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olduğu ortaya çıktı.

  • 160

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü koltuğunda oturan ünlü oyuncu Tamer Karadağlı, Antalya'da bulunan Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bakımsızlığına dair yaptığı açıklamada, belediyeyi hedef göstermişti. Karadağlı, binanın içler acısı halini "Rezalet, utanç kaynağı" sözleriyle ifade ederken, binanın aslında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olduğu ortaya çıktı.

Çocuklar Duymasın dizisindeki karakteriyle tanınan Tamer Karadağlı, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bakımsızlığına dikkati çekmek adına sert eleştirilerde bulunmuştu.

Karadağlı çektiği videoda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Antalya'dayım. Devlet Opera ve Bale'nin bulunduğu Haşim İşcan Kültür Merkezi… Şöyle göstereyim. Görüyor musunuz? İnanılır gibi değil. Devlet tiyatroları ve opera böyle bir binada olmak zorunda, belediye hiçbir şey yapmamış.
Operanın tarafı bu! Şu gördüğünüz şuralar falan rezalet durumda. Şöyle göstereyim. Yani savaştan çıkmış gibi bu bina, ya da müteahhit bırakıp kaçmış."

Ancak  bu kültür merkezinin mülkiyetinin 2003 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazi üzerine inşa edildiği, fakat daha sonra Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'ne devredildiği ve 2006 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından işletildiği belirlendi.

Karadağlı'nın, bakımsızlık nedeniyle belediyeyi suçladığı kültür merkezinin aslında bakanlık tarafından yönetildiğinin ortaya çıkması, konunun yeni bir boyut kazanmasına neden oldu. Eleştirilerin gerçek muhatabının Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğu belirtilirken Karadağlı'nın belediyeyi haksız yere eleştirdiği vurgulandı.

Bakmadan Geçme