Garibanların olduğu mekanlarda protokol iftarına dur diyecek yok mu?

Ramazan ayında insanlar açlıkta eşitlenirler ki toklar açların halinden anlasınlar da diğer aylarda Rahman'ın rızasına uygun hareket etsinler.

  • 266

MEMUR5.COM editörü, protokol iftarına dönüşen yeni dönem ramazan sofrası adetlerini kaleme aldı.

Ramazan ayında insanlar açlıkta eşitlenirler ki toklar açların halinden anlasınlar da diğer aylarda Rahman'ın rızasına uygun hareket etsinler. Gün geçmiyor ki birileri protokol iftarını haberleştirmesin. Elbette haber değeri olan her şeyi gazeteci haberleştirir. Demek ki gazetecilere pas vermeyeceksin. 

Protokolün tamamı iftar yapanların arasına karışsa ve iftarını gariban insanlarla açsa daha iyi olmaz mı? Belki gariban insanların kısa süreliğine de olsa hali ile halleşilmiş olur. Heyhat ki heyhat...

Diyanet iftar düzenliyor. İftarda bir tarafta protokol sofrası diğer tarafta ise tabldotta iftar edenler. İşte olmadı. En fazla dikkat etmesi gereken insanlardan çiğ davranışlar sadır olması yakışık almıyor ve algıyı kirletiyor. Birileri de haber değeri olduğu için bunu haberleştirir. İyi de yaparlar. Ancak bu tür davaranışların arkası önü ne hikmetse bir türlü kesilmiyor. Demek ki çıkan haberlerden kimse rahatsız olmuyor.

Mübarek bir günde ve iftar sofrasında bari eşitlenelim. Belki de protokole oturtulanlar dahi bu durumdan rahatsız olmuşlardır. İyi de bu protokol düzenlemesini hangi münasebetsiz yapar? Kimse bu adamlara adab erkan öğretmez mi? Gariban insanlarla aynı mekanda iftar yapıldığında en küçük ayrıcalığın dahi göze batacağı bilinmez mi?

İftar aynı menü ile açılsa dahi en küçük ayrıcalık göze batar ve fitne kazanı kaynatılır, dedikodu ortalığa saçılır. Demek ki nezaket ve nezahet yitik mal haline gelmiş. Elbette arayan bulur.

Bakmadan Geçme