Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan pidesinin kilogram fiyatının 60 lira olarak belirlendiğini duyurdu. İstanbul ve Ankara'da ise 250 gram pide 15 liradan, 300 gram pide ise 18 liradan satışa sunulacak.

Türkiye genelinde ramazan pidesi fiyatları belirlendi. Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın duyurduğu üzere, Ramazan pidesinin kilogram fiyatı 60 lira olarak belirlendi. İstanbul ve Ankara'da ise 250 gram pide 15 liradan, 300 gram pide ise 18 liradan satışa sunulacak.

Balcı, yaptığı açıklamada, geçen yılın maliyetlerine göre un fiyatlarının neredeyse iki katına çıktığını belirtti. Balcı, un fiyatlarının 380 liradan 800 liraya yükselmesi ve işçilik maliyetlerinin de önemli ölçüde artması nedeniyle pide fiyatlarında önemli bir artış yapıldığını ifade etti.

Halil İbrahim Balcı, "Geçen sene Türkiye genelinde pide ortalama 33.50 liradan satılıyordu. Ancak bu yıl yapılan görüşmeler sonucunda belirlenen azami fiyat 60 lira oldu. Bu, geçen yıla göre yüzde 80'lik bir zam anlamına geliyor. Giderlerimiz yüzde 110 artmış olmasına rağmen, zam oranını yüzde 80 olarak belirledik. Ankara, İzmir ve İstanbul'da Ramazan pidesi 15 liradan satılacak." şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme