• Haberler
  • Aktüel
  • Özgür Özel ile Devlet Bahçeli arasında '4'er soruluk tartışma

Özgür Özel ile Devlet Bahçeli arasında '4'er soruluk tartışma

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelttiği 4 soruya aynı şekilde 4 soruyla karşılık verdi. Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP'yi ve Bahçeli'yi hedef alan Özel, 'Sayın Bahçeli, size bu soruları yazan o arsız metin yazarları şu 4 soruya cevap versinler' dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelttiği 4 soruya aynı şekilde 4 soruyla karşılık verdi. Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP'yi ve Bahçeli'yi hedef alan Özel, "Sayın Bahçeli, size bu soruları yazan o arsız metin yazarları şu 4 soruya cevap versinler" dedi. Özel isimlerini anmadan MHP kurmayı İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ı hedef aldı.

Özel, partisinin Meclis'teki grup toplantısında Bahçeli'nin kendisine bu sabah sorduğu dört soruya değindi. Sinan Ateş cinayetine dikkati çekerek "Türkiye normalleşecekse böylesi bir durumda bir siyasinin sorgulanmasının, yargılanmasının önünde kimse kalkan olmayacak. MHP normal bir çizgide kalacaksa bu ayıptan MHP de kurtulacak Türkiye de kurtulacak" dedi. Ayrıca Kobani davasına değinerek, "Hukuki değil, siyasi kararlar verildi. Ne Demirtaş ne başkası Yasin Börü'nün ölümüyle bağlantılı bulunmadı. Hiçbirisi insanların hayatını kaybetmesine neden olan o süreçle ilgili ceza almadılar. Attıkları tweetlerden, başka zamanlarda kullandıkları ifadelerden dolayı ceza aldılar" ifadelerini kullandı.**

Cumartesi Anneleri çıkışı

Özel, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirip İçişleri Bakanı Ali Yerlikayı'yı överek şöye konuştu

 "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kriminal, en karanlık bakanlarından biri olan Süleyman Soylu, 'Cumartesi Anneleri'nin 700. eylemine verdiği kanunsuz emirle saldırttı, uygulattığı orantısız güçle o eylemi dağıttı, oradaki anaları perişan etti. Soylu yılmadı, anneler yılmadı. Soylu utanmadı, anneler durmadı. Bugüne kadar gelindi. Hakkını teslim etmek lazım, sayın Ali Yerlikaya belli sayıda annenin oraya ulaşmasına izin veriyor ama etraflarına utanç bariyerleri çekiliyor. Bu kadar kutsal bir hakkın kullanımına şahitlik etmek istiyoruz." 

Kobani davası

Özel, Kobani davasında hukuki değil, siyasi kararlar verildiğini belirtti. "Ne Demirtaş ne başkası Yasin Börü'nün ölümüyle bağlantılı bulunmadı. Hiçbirisi insanların hayatını kaybetmesine neden olan o süreçle ilgili ceza almadılar. Attıkları tweetlerden, başka zamanlarda kullandıkları ifadelerden dolayı ceza aldılar. Kararı veren hakim dedi ki ne Erdoğan'ın ne AK Parti sözcülerinin ne MHP'lilerin bu konuda söyledikleri iddialardan ceza vermiyorum" ifadelerini kullandı.**

Bahçeli'nin 4 sorusuna Özel'den 4 sorulu yanıt

Özgür Özel, Bahçeli'nin kendisine sorduğu sorulara yanıt verirken, "Sayın Bahçeli bana 4 tane anormal soru sormuş. Ben ona saat sormayınca o bana soru sormuş. Türkiye İttifakı diyen, al yıldızlı bayrağın renklerini meydanlarda haykıran bir partinin, filenin sultanlarıyla ağlayanların partisinin genel başkanına sorulacak sorular değil bunlar. Ben bunların kime sorulacağını biliyorum da o seviyeye inmek istemiyorum" dedi. Ayrıca, Bahçeli'nin danışmanlarının yazdığı sorulara karşılık olarak, "Sayın Bahçeli size bu soruları yazan o arsız metin yazarları var ya şu 4 soruya cevap versinler" diyerek kendi sorularını şöyle yöneltti:

1. Bu iki kişinin isimleri Sinan Ateş iddianamesinden nasıl ve kimler tarafından ayıklanmıştır?
2. Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış birinin ölümünden sonra 'Kimse tweet atmayacak, taziye bildirmeyecek' diyen hangi ikisidir?
3. Tetikçiyi kaçıran aracın fotoğrafları ortaya çıkıp, bu aracın trafikte ceza yemeyecek statüye kavuşturulmasını hangi ikisi sağlamıştır?
4. Sinan Ateş davasının üzerine sis çöktürürken bu ikisinin bu sisteki payı nedir?

Bahçeli'nin Özel'e 4 sorusu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sabahki grup toplantısında Özel'e şu soruları yöneltmişti:

1. İmralı canisinin ve cezaevindeki terör mahkumlarının affını istiyor musunuz?
2. Vatan topraklarının bir bölümünde bağımsız Kürdistan'ın kurulmasından yana mısınız?
3. Beraber 'demlendiklerinize' söz verdiniz mi? Hangi dış mihrakların nam ve hesabına siyasi çalışma yürütüyor, Türkiye'nin geleceğini kimlerle konuşuyor, kimin folluğunda yatıyorsunuz?
4. 37 kişinin katiline verilen cezalar hukuksuzsa size göre hukuk nedir? Adalet nedir? Devlet nedir? Siyasi onur ve millet sevdası sizin meşrebinizde ne manaya gelmektedir?

Bahçeli, Yönter ve Yalçın ne cevap verecek?

Özgür Özel'in pimini çekip ortaya attığı bomba siyasi gündemi salladı. Bahçeli'nin yanı sıra  İzzet Ulvi Yönter ve Edip Semih Yalçın'ın Özel'in suçlamalarına nasıl karşılık vereceği merak ediliyor.

Bakmadan Geçme