• Haberler
  • Aktüel
  • Özel'den Bahçeli'ye 4 'Sinan Ateş' sorusu: Konuşma metinlerinizi yazan o iki meczup...

Özel'den Bahçeli'ye 4 'Sinan Ateş' sorusu: Konuşma metinlerinizi yazan o iki meczup...

CHP lideri Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sorularına Sinan Ateş cinayeti üzerinden yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sorularına Sinan Ateş cinayeti üzerinden yanıt verdi.

Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Özgür Özel, Bahçeli'nin TBMM Grup Toplantısı'nda promterden okuduğu konuşma metinlerini yazan MHP'deki iki ismin cinayetle bağlantılı olduğunu öne sürdü. Özel, siyasi kulislerde herkesin adlarını ezbere bildiği o ünlü 2 politikacı ve Ateş cinayeti üzerinden Bahçeli'ye ağır eleştiri ve sorular yöneltti. Siyasi kulislerde herkesin adını ezbere bildiği ve Özel'in işaret ettiği iki MHP kurmayı İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın.

Özel, Bahçeli'nin kendisine yönelttiği dört soruya Sinan Ateş cinayeti üzerinden yanıt verdi. Özel, MHP'deki iki ismi isim vermeden eleştirdi ve şu soruları sordu:

"Size bu soruları yazan metin yazarları, şu dört soruya cevap versinler: Bu iki kişinin isimleri Sinan Ateş iddianamesinden nasıl ve kimler tarafından çıkarılmıştır? Sinan Ateş'in sokak ortasında ölümünden sonra kimse tweet atmayacak, cenazeye gitmeyecek, taziye bildirmeyecek diyen kimlerdir? Bu talimatı partiye kimler yaymıştır? Tetikçiyi kaçıran aracın fotoğrafları ortaya çıkıp Ülkü Ocakları Genel Başkanı'na bu aracın ceza yemeyecek, trafikte durdurulmayacak statüsüne getirilmesinde kimler katkı sağlamıştır?"

"Türkiye normalleşecek"

Özel, CHP'nin bir davaya 'siyasi' demesinin normalleşmeye engel olmayacağını belirterek, "Türkiye normalleşecekse böyle bir durumda sorgulama ve yargılamanın önünde kimse kalkan olmayacak. Bu ayıptan MHP de Türkiye de kurtulacak. Koskoca parti iki meczuba teslim edildi. Yazıklar olsun. Türkiye normalleşecekse sokak cinayetine sahip çıkılmayacak," dedi.

Yargı paketi

Özgür Özel, 9. Yargı Paketi hakkında da eleştirilerde bulundu. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkışın savunulmaya başlandığını belirterek, "Şimdi o kanunun en önemli maddelerinden biri olan, kadına şiddet uygulayanların uzaklaştırılması ve zorlama hapsine itiraz yolunu açıyorlar. 6284'ün içini boşaltacak diye kadın örgütleri uyarıyordu, şimdi tazyik hapsini kaldırmaya yönelik itiraz mekanizmasını getiriyorlar," dedi.

Özel, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararına da değinerek, "Kadın isterse kızlık soyadını kullanabilir. Bunu düzenleyeceklerine, yasaklayan kanun maddesi getirmişler. AYM'nin 153'üncü maddesinin arkasından dolanıyorlar. CHP olarak kadının evlilik sonrası eşinin soyadını, önceki soyadını ya da ikisini birden kullanmasını savunuyoruz. Bu mücadelenin arkasında olacağız," ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin yanı sıra  İzzet Ulvi Yönter ve Edip Semih Yalçın'ın Özel'in suçlamalarına nasıl karşılık vereceği merak ediliyor.

Bakmadan Geçme