• Haberler
  • Memur
  • O seçimin perde arkası: Ondan fazla AK Parti'li belediye başkanı İmamoğlu'na oy vermiş

O seçimin perde arkası: Ondan fazla AK Parti'li belediye başkanı İmamoğlu'na oy vermiş

CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği yarışında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Metin Genç'e karşı ezici bir üstünlük sağlamasının şifreleri çözülüyor.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığı seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun zaferi yankı uyandırdı. CHP adayı İmamoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Metin Genç’e karşı ezici bir üstünlük sağladı. İmamoğlu 515 oy ile ipi göğüslerken Genç 250 oyda kaldı. 

Seçim sonuçlarına göre, TBB’nin toplam 868 delegesi bulunurken, CHP 448 delegeyle tek başına çoğunluğuna sahip. Ancak İmamoğlu’nun aldığı 515 oy, CHP’nin delege sayısının 67 fazlasına denk geliyor. Bu farkın içinde İYİ Parti, Demokrat Parti ve Yeniden Refah Partisi delegelerinin oyları olduğu gibi, bazı AK Parti’li belediye başkanlarının da İmamoğlu’na destek verdiği anlaşıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Ondan fazla AKP belediye başkanının İmamoğlu’na oy verdiğini görüyoruz. Aradaki oy farkı iktidarı da şaşırttı” ifadelerini kullandı.

Sonuç olarak AK Parti'li Ahmet Metin Genç'in, 10 dolayında AK Parti'li başkanın da rakip için oy kullanması sonucu 250 oyda kalması İmamoğlu’nun zaferini daha da çarpıcı hale getirdi.

 

Bakmadan Geçme