Yunus Arıncı, Takasbank Genel Müdürü oldu

Devlet Denetleme Kurulu Başkanılığı görevinden alınan Yunus Arıncı, Takasbank Genel Müdürlüğüne getirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı görevden alındı ve yerine Kurul Üyesi Salih Tanrıkulu atandı. Arıncı Takasbank Genel Müdürlüğüne getirildi.

 Arıncı, Takasbank Genel Müdürü olarak atandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Yunus Arıncı şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla, dokuz yıldır onurla yürüttüğüm Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevimi tamamlayarak Takasbank Genel Müdürlüğüne atanmış bulunmaktayım. Bu süreçte bana destek olan çalışma arkadaşlarıma ve Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’a teşekkürlerimi sunarım." 

Yunus Arıncı, Takasbank Genel Müdürlüğüne Atandı

Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla önemli bir atama kararı duyuruldu. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı görevden alınarak, yerine Kurul Üyesi Salih Tanrıkulu atandı. Yunus Arıncı ise Takasbank Genel Müdürlüğüne getirildi.

Yunus Arıncı, görev değişikliğini sosyal medya hesabından duyurarak, "Dokuz yıldır onurla yürüttüğüm Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevimi tamamlayarak Takasbank Genel Müdürlüğüne atanmış bulunmaktayım. Bu süreçte bana destek olan çalışma arkadaşlarıma ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunarım," ifadelerini kullandı.

Takasbank nedir, ne iş yapar?

Takasbank, Türkiye'de sermaye piyasalarının düzenli ve güvenli işleyişini sağlamak amacıyla kurulmuş önemli bir finansal kuruluş. İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. olarak da bilinen Takasbank, Borsa İstanbul bünyesinde gerçekleşen işlemlerin takas ve saklamasını gerçekleştirir. Bu kapsamda hisse senetleri, tahviller, vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri gibi çeşitli finansal enstrümanların takas işlemlerini yürütür.

Takasbank’ın sunduğu hizmetler şunlardır:

- Takas ve Saklama Hizmetleri: Borsa İstanbul’da gerçekleşen işlemler sonrası menkul kıymetlerin ve nakdin takas işlemlerini gerçekleştirir.
- Teminat Yönetimi: Vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında teminatların yönetimini sağlar.
- Merkezi Karşı Taraf: Alıcı ve satıcı arasında güvenli bir köprü oluşturarak, işlemlerin güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağlar.
- Saklama Hizmetleri: Yatırımcıların menkul kıymetlerinin güvenli bir şekilde saklanmasını temin eder.

Ayrıca Takasbank, kredi teminatı olarak menkul kıymetlerin kullanılmasına olanak tanır ve para piyasalarında güvenilir, hızlı nakit transferi hizmetleri sunar. Bu özellikleri ile Takasbank, Türkiye sermaye piyasalarının güvenli ve etkin bir şekilde işlemesine büyük katkı sağlar.

Bakmadan Geçme