• Haberler
  • Memur
  • O hastanede 3 hasta diyaliz tedavisi sonrası neden hayatını kaybetti?

O hastanede 3 hasta diyaliz tedavisi sonrası neden hayatını kaybetti?

CHP Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, Burdur Devlet Hastanesi'nde yaşanan trajik olaya ilişkin çıklama yaptı. Hastanede diyaliz tedavisi sonrası üç hastanın hayatını kaybetmesi ve 33 hastanın olumsuz etkilenmesi tartışılıyor.

Dr. Şahbaz, yetkililere hitaben yaptığı çağrıda, olayın tüm detaylarının şeffaf bir şekilde paylaşılması gerektiğini vurguladı. Ölüm nedenlerinin saklanmaması gerektiğini belirten Şahbaz, bu konuda derhal adım atılması gerektiğini ifade etti.

Açıklamasında, yaşanan ihmal sonucu üç hastanın yaşamını yitirmesi ve 33 hastanın etkilenmesiyle ilgili ciddi endişelerin olduğunu dile getirdi. Hastanede kullanılan klima sisteminde antifriz olarak kullanılan etilen glikol maddesinin diyaliz suyuna karışması iddialarının ciddiyetini koruduğunu belirtti.

Burdur Valisi ve İl Sağlık Müdürü ile yapılan görüşme talebinin olumsuz sonuçlanmasını endişe verici bulan Dr. Şahbaz, olayın nedenlerinin aydınlatılması için kapsamlı bir soruşturma yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, denetim ve kontrollerin etkinliğinin sağlanması ve benzer trajedilerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınmasını talep etti.

Burdur Devlet Hastanesi'nin diyaliz servisinin geçici olarak kapatılmasının, diyalize ihtiyaç duyan hastaların tedavisi için planlama yapılmasının önemine de değindi. CHP Burdur il örgütü ve Burdur Belediye Başkanı'nın süreci titizlikle takip ettiğini belirten Dr. Şahbaz, hayatını kaybeden hastalara Allah'tan rahmet, ailelerine ve Burdurlu hemşerilerine başsağlığı ve sabır diledi.

Bakmadan Geçme