Nedim Akmeşe kimdir?

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nedim Akmeşe'nin hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Nedim Akmeşe kimdir? Nedim Akmeşe kariyerinde hangi görevlerde bulundu ve kaç yaşında? İşte Nedim Akmeşe'nin detaylı biyografisi.

Nedim Akmeşe, 1980 yılında Sinop'un Boyabat ilçesinde doğmuştur. İlk öğrenimini Sinop'un Gerze ilçesinde tamamlayan Akmeşe, orta öğrenimini ise Samsun'da gerçekleştirmiştir. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Akmeşe, kamuda önemli görevler üstlenerek kariyer yolculuğuna başlamıştır.

2004 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavı'nı kazanarak, 2005 senesinde Amasya Kaymakam Adayı olarak göreve başlamıştır. Ardından Afyonkarahisar'ın Evciler ilçesinde Kaymakam Vekilliği görevini üstlenen Akmeşe, 2006-2007 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından eğitim amacıyla İngiltere'nin Sheffield Üniversitesi'nde dil eğitimi almıştır. 2008 yılında Rize'nin Kalkandere ilçesine kaymakam olarak atanmış, daha sonra sırasıyla Elazığ'ın Ağın ilçesi ve Van'ın Gevaş ilçesinde kaymakamlık yapmıştır.

2016 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne Şube Müdürü olarak atanmış, 2017 yılında ise Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak görev yapmıştır. 2019-2023 yılları arasında Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdüren Akmeşe, 17 Ekim 2023 tarihinde 2023/465 karar sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Personel Genel Müdürü olarak atanmıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Akmeşe iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Bakmadan Geçme