Levent Yazıcı kimdir?

İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanı Levent Yazıcı'nın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Levent Yazıcı kimdir? Levent Yazıcı kariyerinde hangi görevlerde bulundu ve kaç yaşında? İşte Levent Yazıcı'nın detaylı biyografisi...

Haziran 2024 itibarıyla  İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) Başkanlığını yürüten Levent Yazıcı, 1978 yılında Artvin'in Yusufeli ilçesinde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Rize'de başlayan Yazıcı, lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır.

2005 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine adım atan Levent Yazıcı, Bilecik-İnhisar, Rize-Çamlıhemşin ve Rize-İkizdere ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulunmuştur. İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği program kapsamında İngiltere'de University of Leicester'de dil eğitimi almıştır.

2008 yılında Süloğlu ilçesine asaleten atanmış, ardından Çat ve Eruh ilçelerinde Kaymakamlık görevlerini üstlenmiştir. TBMM Destek Hizmetleri Başkanı olarak da görev yapan Yazıcı, 22 Eylül 2014 tarihinde Ankara'nın Bala Kaymakamı olarak atanmıştır. TBMM Destek Hizmetleri Başkanı olarak da görev yapmıştır.

Haziran 2024 itibarıyla ise İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Evli ve üç çocuk babası olan Levent Yazıcı, İngilizce bilmektedir.

 

Bakmadan Geçme