• Haberler
  • Aktüel
  • Mersin'de zincirleme trafik kazası: 10 ölü, 40 yaralı

Mersin'de zincirleme trafik kazası: 10 ölü, 40 yaralı

Mersin'de, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Yenice mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandıb

Mersin'de, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Yenice mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı. Kaza, yolcu otobüsünün karşı şeride geçerek iki otomobil ve bir kamyona çarpması sonucu gerçekleşti.

Kaza haberinin alınmasının ardından bölgeye çok sayıda 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerinde yoğun bir kurtarma çalışması başlatıldı.

Mersin'de zincirleme trafik kazası: 10 ölü, 30 yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mersin-Adana Otoyolu'nda bir yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme kazada 10 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 9'u ağır olmak üzere 40 kişinin yaralandığını duyurdu.

Yaralıların tedavileri, Mersin Şehir Hastanesi, Mersin Tarsus Devlet Hastanesi ve Adana Çukurova Devlet Hastanesi gibi çeşitli hastanelerde sürdürülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden yayınladığı taziye mesajında, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi ve soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Tarsus - Adana - Gaziantep Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun." 

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, Diyarbakır'dan İstanbul'a gitmekte olan bir yolcu otobüsünün Mersin'in Tarsus İlçesi Yenice Mahallesi'nde otobanda 2 binek araç ve 1 kamyonla çarpıştığını bildirdi.  Yerlikaya, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılara ise acil şifalar diledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını  duyurdu. Kazadan duyduğu üzüntüyü de dile getiren Tunç, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:

"Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

TBMM Başkanı Numan Kurtumuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de kazayla alakalı taziye ve geçmiş olsun mesajları yayımladı.

Mersin'de zincirleme trafik kazası: 10 ölü, 30 yaralı

Bakmadan Geçme