• Haberler
  • Aktüel
  • Altın yatırım uzmanından 'Temmuzu bekleyin' uyarısı

Altın yatırım uzmanından 'Temmuzu bekleyin' uyarısı

Altın ve para piyasalarının önde gelen isimlerinden İslam Memiş, geçtiğimiz hafta altın fiyatlarında yaşanan yüksek düşüşler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, bu düşüşlerin bu hafta da devam edeceğini öne sürerek, altın fiyatlarında görülebilecek dip seviyelerine ilişkin yatırımcıları uyardı.

Altın fiyatlarında geçtiğimiz hafta yaşanan iniş çıkışların, jeopolitik riskler nedeniyle hızlı bir başlangıç yaptığını ancak haftanın ilerleyen günlerinde sert düşüşlere dönüştüğünü belirten Memiş, Kapalıçarşı'da gram altının geçtiğimiz hafta 100 liranın üzerinde düşüş yaşadığını ifade etti. Mevcut fiyatların yatırımcılara tarihi fırsatlar sunduğunu vurgulayan Memiş, altındaki yükselişin orta ve uzun vadede devam edeceğini ve yatırımcıların hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

Memiş, altınla ilgilenenlere "Hazırlıklı olun" uyarısında bulunarak, Temmuz ayına kadar manipülasyon piyasasının etkili olabileceğini ve ons altının 2280 dolara kadar düşebileceğini belirtti. Ayrıca, Temmuz sonrasında altın fiyatlarında uçuşa geçiş olabileceğini öne sürdü.

Özetle, yaşanan düşüşlerin kısmen haziran ayında da devam edeceği ancak altın fiyatlarının yılın geri kalan bölümünde yükseleceği beklentisiyle yatırımcılara Temmuz ayına hazırlıklı olmaları çağrısında bulundu.

Bakmadan Geçme