• Haberler
  • Emekli
  • Memurlar ne kadar emekli aylık-ikramiye alacaklarını kendileri hesaplayabilir

Memurlar ne kadar emekli aylık-ikramiye alacaklarını kendileri hesaplayabilir

Milyonlarca memur ve eşiti unvanlı personel emekli olduğunda ne kadar emekli maaşı ve ikramiyesi alacağını kendi kendisine öğrenebilir

Memurların en fazla merak ettikleri konulardan birisi de ne zaman emekli olacakları ile emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alacakları hususu. Milyonlarca memur ve eşiti unvanlı personel emekli olduğunda ne kadar emekli maaşı ve ikramiyesi alacağını kendi kendisine öğrenebilir. Bunun nasıl mümkün olabileceğini MEMUR5.COM editörü sizler için kaleme aldı.

30 yıllık memur ve eşiti personelin emekli maaşı ve ikramiyesi 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının internet sayfasında yer alan http://uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do adresine girerek sadece bazı bilgileri ekranda gördüğünüz kutucuklara yazmanız yeterli olacak. 

Maaş bordronuzdaki bilgileri kutucuklara yazarak emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz. Yani her memur derece ve kademesini kutucuklara yazabilir. Ayrıca ek göstergenizi de bordronuzdan öğrenebilirsiniz. Yine kıdem yılınız da bordronuzda yer almaktadır. 

Bu veriler kutucuklara girildikten sonra karşınıza hesapla butonu çıkacaktır. Hesapla butonuna bastıktan sonra ise ne kadar emekli maaşı ve ikramiye alacağınız ortaya çıkacaktır. İşte bu kadar basit bir işlem için kimseye paranızı kaptırmayın diyoruz. Siz de hem emekli olacağınız yaşınızı, sürenizi ve emekli maaşınızı ve ikramiyenizi hesaplayabilirsiniz. İşte hepsi bu kadar.

Örnek - : 30 yıllık dört yıllık üniversite mezunu Memur, Bilgisayar İşletmeni ve aynı düzeyde kamu personelinin emekli maaşını ve ikramiyesini hesaplayalım.

Veriler: Derece; 1, kademe; 4, hizmet yılı; 30, İkramiye yılı; 30, ek gösterge; 2.800, Gösterge; 1.500, kıdem yılı; 25, (kıdem yılı en fazla 25 olabilir).

Bağlanan aylık tutarı: 19.203,74 

İkramiye: 651.158,91 TL

Bakmadan Geçme