• Haberler
  • Memur
  • Memur ve emeklilere yapılacak zam oranı netleşiyor

Memur ve emeklilere yapılacak zam oranı netleşiyor

Memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranını belirleyecek enflasyon rakamları, pazartesi günü açıklanacak. Ekonomistlerin tahminlerine göre, mayıs ayında enflasyonun yüzde 3,04 olması bekleniyor. Bu oranın gerçekleşmesi durumunda, yılın ilk beş ayında toplam enflasyon yüzde 22,33'e ulaşacak. Bu durumda, SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 22,33, memurlar ise enflasyon farkı dahil yüzde 17,02 zam alacak. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte, emekli zammının yüzde 25'e, memur zammının ise yüzde 20'ye yükselmesi bekleniyor.

Memur ve emeklinin gözü, temmuz ayında yapılacak maaş zammında. Milyonlarca kişinin maaş zammı, yılın ilk 6 ayındaki enflasyon oranına göre belirlenecek. Şu anki verilere göre, memurlar yüzde 13,56, emekliler ise yüzde 18,70 zam almayı garantiledi.

Mayıs ayı enflasyon rakamları pazartesi günü açıklanacak. Haziran ayı enflasyonunun da açıklanmasıyla birlikte, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları kesinleşecek. Ekonomistler, mayıs ayında enflasyonun zirve yapacağını, haziran ayında ise düşüşe geçeceğini öngörüyor. AA Finans’ın mayıs ayı enflasyon beklenti anketinde, ekonomistlerin ortalama beklentisi yüzde 3,04 olarak belirlendi. Buna göre, yıllık enflasyonun yüzde 69,80'den yüzde 74,89'a çıkması bekleniyor.

Aylık enflasyonun yüzde 3,04 olması durumunda, yılın ilk beş ayındaki toplam enflasyon yüzde 22,33'e ulaşacak. Bu da SSK ve Bağkur emeklilerinin yüzde 22,33, memurların ise enflasyon farkı dahil yüzde 17,02 zam alacağı anlamına geliyor. Kesin zam oranı ise haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla netleşecek. Tahminlere göre, emekli zammı yüzde 25'e, memur zammı ise yüzde 20'lere çıkacak.

Bakmadan Geçme