• Haberler
  • Memur
  • AK Parti'li belediyelerde tasarruf tedbirleri hayata geçiyor

AK Parti'li belediyelerde tasarruf tedbirleri hayata geçiyor

AK Parti'ye bağlı belediyeler, tasarruf önlemlerini uygulamaya başladı. Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, yerel yönetimlerde ilk olarak makam araçlarının sayısı azaltılarak ortak araç havuzları oluşturuldu. Amirler, mesai saatleri içinde bu havuzdaki araçları kullanacak. Ayrıca, birçok belediye, üst düzey yöneticilere işlerine kendi imkanlarıyla gidip gelmelerini önerdi. Mesai saatleri dışında araçlar garaja çekilecek.

Vardiyalı çalışma 

Kamu kaynaklarının etkin kullanımı için araçlarda aylık akaryakıt limitleri sınırlandırıldı. Personele fazla mesai yaptırılmaması ve vardiyalı çalışma düzeninin uygulanması sağlandı. Mesai saatlerinde sıkı denetimlerle kamu hizmetlerinde verimlilik artırılacak. Araç bakım masraflarını azaltmak amacıyla, bakımlar belediyelerin fen işleri müdürlüklerine bağlı atölyelerde yapılacak. Böylece, belediyelerin bütçesinde önemli bir tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Promosyon yasağı

Bunların yanı sıra, belediyelerin promosyon ürünleri adı altında misafirlere verdikleri ajanda, kalem, takvim, broşür, çanta, powerbank, USB bellek, saat, rozet, plaket, madalya gibi hediyelerin alımına yasak getirildi. Konserlere de kısıtlama kararı alındı. Tasarruf tedbirlerinin titizlikle uygulanacağı ve önümüzdeki günlerde yeni önlemlerin devreye girebileceği belirtiliyor.

Bakmadan Geçme