Mehmet Şimşek: Borsa oyun alanı değil

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Finansal Okuryazarlık Platformu Lansmanı"nda yaptığı konuşmada ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi.

"Enflasyon Sene Sonunda 30'lu Rakama İnecek"

Bakan Şimşek, mayıs ayında enflasyonun yükselmeye devam edeceğini ancak yıl sonunda 30'lu rakamlara ineceğini belirtti. "Enflasyonu tek haneye indirme programımız başarılı bir şekilde devam ediyor" diyen Şimşek, enflasyonun yıllık bazda mayıs ayında zirveye ulaşacağını da sözlerine ekledi.

Vatandaşlara Borsa Uyarısı: Oyun Alanı Değil

Bakan Şimşek, vatandaşlara borsa konusunda uyarılarda bulunarak, "Vatandaşımız 'Borsada oynuyorum.' diyor, burası bir oyun alanı değil aslında" ifadesini kullandı. Şimşek, borsanın yatırım yapılan bir alan olduğunu vurguladı ve hisse senedi alındığında şirketin bir kısmının satın alınmış olduğunu hatırlattı. "Burası bir oyun alanı değil. O nedenle bilgiye dayalı, analize dayalı değerlendirmeler üzerinden kararlar vermemiz lazım" dedi.

"Tüyo ve Duyumlarla Hareket Etmeyin"

Vatandaşlara kolay para kazanma yollarının riskli ve tehlikeli olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Risk ve getiri. Biri çok getiri vaat ediyorsa bilin ki orada riskler de yüksektir. Birileri size yüksek getiri vaadediyorsa bilin ki çok riskli faaliyettir. Tüyo ve duyumlarla hareket etmeyin" uyarısında bulundu.

Bakan Şimşek, yatırımcıların bilgiye ve analize dayalı kararlar vermesi gerektiğini vurguladı ve yüksek getiri vaat eden yatırımların yüksek risk taşıdığını hatırlattı. Ayrıca, borsada hesabı olmayan veya kripto para yatırımlarına bulaşmayan vatandaşların da verdikleri kararların alternatifli olması gerektiğini ifade etti.

Bakmadan Geçme