• Haberler
  • Memur
  • MEB Arama ve Kurtarma Birimi AKUB'un üye sayısı 10 bin kişiye ulaşacak

MEB Arama ve Kurtarma Birimi AKUB'un üye sayısı 10 bin kişiye ulaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 420 bin öğretmenin ilk yardım eğitiminden geçirildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü MEB Beşevler Şura Salonu'nda düzenlenen 'Çevreye ve Çevresine Duyarlı Genç Gönüllüler' etkinliğine katıldı.

 Bakan Tekin, etkinlikte öğrenciler tarafından Türk bayraklarıyla karşılanırken, proje kapsamında hazırlanan stantları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Burada yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın toplumsal sorumluluk bilincini artırmak için yürüttüğü projelere değinen Bakan Tekin, öğretmenlerin ve öğrencilerin bu faaliyetlere katkılarının önemine vurgu yaptı. Özellikle, 420 bin öğretmenin ilk yardım eğitimlerinden geçirildiğini ve yaklaşık 4 bin öğretmenin de afet ve felaketlerle ilgili eğitim aldığını ifade etti.

Bakan Tekin, Temmuz ayı sonunda MEB Arama ve Kurtarma Birimi'nin (AKUB) 10 bin kişilik kurtarma ekibine ulaşacağını belirtti. Ayrıca, 10 milyon öğrencinin su tüketimi ve çevre bilinci konusunda eğitim aldığını paylaşarak, bu girişimlerin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Öğrencilere, öğretmenlere ve velilere teşekkür eden Bakan Tekin, içinde yaşadığımız topluma ve çevreye karşı sorumluluk bilinciyle yetişen bir neslin önemine vurgu yaptı. Konuşmanın ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Tekin, etkinlik sonrasında projelerin ve katılımcıların olumlu geri bildirimlerle desteklendiğini ifade etti.

Bakmadan Geçme