• Haberler
  • Memur
  • Manisa'nın yeni belediye başkanı Zeyrek: Eski başkan belediyeden 610 milyon ödeme yapmaya çalıştı

Manisa'nın yeni belediye başkanı Zeyrek: Eski başkan belediyeden 610 milyon ödeme yapmaya çalıştı

31 Mart yerel seçimlerinde MHP'li Cengiz Ergün'ün 14 yıllık yönetiminin ardından CHP'li Ferdi Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandı. Ancak seçim hezimetinin ardından Ergün'ün belediyenin kasasını boşaltmaya çalıştığı iddia edildi.

31 Mart yerel seçimlerinde MHP'li Cengiz Ergün'ün 14 yıllık yönetiminin ardından CHP'li Ferdi Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandı. Ancak seçim hezimetinin ardından Ergün'ün belediyenin kasasını boşaltmaya çalıştığı iddia edildi.

Türkiye genelinde Cumhur İttifakı'nın yaşadığı seçim yenilgisinin bir yansıması olarak, 2009'dan bu yana MHP'nin yönetiminde olan Manisa, CHP adayı Ferdi Zeyrek'in %57,26 oy oranıyla kazandı.

Yeni başkan Zeyrek, eski başkanın belediye bütçesinden 610 milyon ödeme yapmaya çalıştığını öne sürdü.

Zeyrek, Twitter hesabından yaptığı video paylaşımında Ergün'ün seçim sonrası bu sabah belediyenin kasasından ödeme yapmaya çalıştığını belirtti. Zeyrek, şunları söyledi:

"Bu yola çıktığımız ilk gün size bir söz vermiştim. Sizin cebinizden çıkan her bir kuruşa sahip çıkacağım demiştim. Gerekeni yapıyorum. 15 yıl boyunca belediyenin yolunu unutan Cengiz Ergün, sabah erken saatlerde belediyemize gelerek MASKİ'den 130 milyon TL, Manisa Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ise 480 milyon TL ödeme yapmaya çalıştı. Yangından mal kaçırır gibi girişilen bu büyük ve şaibeli operasyonun altına hiçbir belediye çalışanı imzasını atmadı. İşlerinden olma pahasına bu usulsüzlüğe dur dediler. İşte birlikte kurduğumuz Manisa İttifakı budur! Şimdiden halkımızın parasına nasıl sahip çıkıyorsak, 5 yıl boyunca da bizlere emanet edilen bu kaynağın hunharca hiç edilmesine asla müsade etmeyeceğiz."

Zeyrek, olayın üzerine gitmek için avukatlarıyla birlikte Manisa Büyükşehir Başsavcılığı'na gittiğini de duyurdu.

Manisa'nın yeni belediye başkanı Zeyrek: Eski başkan belediyeden 610 milyon ödeme yapmaya çalıştı

Eski Belediye Başkanı Cengiz Ergün

 

 

Seçim sonuçları

Manisa'da 1.113.141 seçmenin oy kullandığı yerel seçimlerde, CHP adayı Ferdi Zeyrek büyük bir zafer kazandı. %100 açılan sandık sonuçlarına göre Zeyrek, 507.563 oy alarak %57,26 ile birinci oldu.

14 yıldır belediye başkanlığını sürdüren MHP'li Cengiz Ergün ise %29,78 oy oranıyla 264.026 oyda kalarak ikinci sırada yer aldı.

İYİ Parti adayı Gurhan Özcan %4,91 oy oranıyla 43.557 oy alarak üçüncü, YRP adayı Hatice Nur Germir ise %3,53 oy oranıyla 31.250 oy alarak dördüncü oldu.

Manisa'nın yeni belediye başkanı Zeyrek: Eski başkan belediyeden 610 milyon ödeme yapmaya çalıştıYeni Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek

Ferdi Zeyrek kimdir?

1977 yılında Manisa'da doğan Ferdi Zeyrek, Manisa'nın tanınmış isimlerinden biri olarak biliniyor. Tıraşçı Ahmet ve ev hanımı bir annenin oğlu olan Zeyrek, ilk, orta ve lise eğitimini Manisa'da tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi Mühendislik/Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. 2003 yılında Nurcan Zeyrek ile hayatını birleştiren Ferdi Zeyrek, üç kız babasıdır.

Askerlik görevini tamamlamasının ardından memleketi Manisa'da mimari projeler ve iç tasarım işleri üzerine kendi şirketini kuran Zeyrek, şehrin imarı ve yeniden yapılaşması konusunda önemli roller üstlendi. Uluparkıma Dokunma ve Beyazfil Yıkılmasın Platformlarında yöneticilik yapan Zeyrek, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve derneklerde görev aldı. Aynı zamanda Manisa Mimarlar Odası'nda 7 yıl yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulundu. Manisa Akademik Odalar Birliği'nde de aktif rol aldı ve 2012-2014 yılları arasında Manisaspor Yönetim Kurulu'na seçildi.

2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Zeyrek, daha önce Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Şehzadeler Belediye Meclis Üyeliği ve İmar Komisyonu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Örgütü'nde İmar Komisyon Başkanlığı yapmış, partinin Manisa İl Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Zeyrek, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nde tekrar Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Bakmadan Geçme