• Haberler
  • Aktüel
  • Kiracısını çıkarmak için akılalmaz yöntemler uygulayan işadamı hapis cezası aldı

Kiracısını çıkarmak için akılalmaz yöntemler uygulayan işadamı hapis cezası aldı

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre, turizm, finans, emlak ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren iş adamı Nizam Hışım, bir dönem avukatlığını yapan ve aynı zamanda ofisinde kiracısı olan avukat Sedef Ünal'ı ofisten çıkarmak için 2022 yılında akıl almaz yöntemlere başvurdu.

İddialar ve Gelişmeler

İş adamı Hışım, avukat Sedef Ünal'ı önce avukatlığından azletti. Ünal, Hışım'dan kiraladığı daireyi ofis olarak kullanıyordu ve kira kontratının devam ettiğini belirterek ofisten çıkmayı reddetti. Bunun üzerine Hışım, iddiaya göre önce dairenin elektrik kablolarını, ardından apartmandaki asansörün elektrik kablolarını keserek kullanılmaz hale getirdi. Ünal, ofisine geldiğinde elektriğin olmadığını fark edince, durumu belgelemek için elektrikçi çağırarak tutanak tutturdu.

Apartmana Girişin Engellenmesi

Bu yöntemlerle yetinmeyen Hışım, şirketine ait kolileri Ünal'ın ofisinin girişine koydurarak avukatın ofise girişini engelledi. Ünal, bu durumu sona erdirmek için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu ve çalışma hayatının ihlal edildiğini ve hürriyetinden yoksun bırakıldığını belirtti. Savcılığa sunulan dilekçede, tüm binanın Hışım'a ait olduğu, binanın boş olduğu ve sadece Ünal'ın dairesinin dolu olduğu ifade edildi.

Mahkeme Süreci ve Karar

Şikayet sonrası Hışım hakkında 'Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' ve 'İş ve Çalışma Hürriyetinin İhlali' suçları kapsamında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Hışım, üzerine atılı suçlamaları reddetti. Mahkeme, yapılan duruşma sonunda Hışım'in iş ve çalışma hürriyetini engellediğine karar vererek 7 ay hapis cezası verdi.

Bakmadan Geçme