• Haberler
  • Memur
  • 'Kamuda tasarruf için 500 araç satsan ne olur, onların vale parası etmez!'

'Kamuda tasarruf için 500 araç satsan ne olur, onların vale parası etmez!'

'Kamuda tasarruf için 500 araç satsan ne olur, onların vale parası etmez!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomi Gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz, ekonomi yönetiminin mayıs ayı sonuna kadar çok kapsamlı bir anti-enflasyonist paket açıklaması bekleniyor. Konuyu Ekonomi gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz gündeme taşıdı Oğuz, geçtiğimiz günlerde tasarruf tedbirleri kapsamında kamuya ait 500 aracın satıldığı haberlerini hatırlatarak, "500 araç satsan ne olur, onların vale parası etmez. Dananın büyüğü ahırda" dedi.

Oğuz'a göre, hükümetin üzerinde çalıştığı anti-enflasyonist paket, çok kapsamlı olacak ve "Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı"ndan daha geniş kapsamlı olabilir. Ancak, bu sefer kamu tasarrufundan başlayacak bir paket olacak.

500 aracın sembolik bir adım olduğunu belirten Oğuz, bu satışın gerçek anlamda ciddi bir tasarruf sağlamayacağını ifade etti. Kamunun ihtiyaç duyduğu tasarrufun çok daha büyük olduğunu vurgulayan Oğuz'a göre, asıl önemli tasarruflar vergi istisnalarının kaldırılması, zombi şirketlere aktarılan paraların önlenmesi ve vergiden vazgeçilmesi gibi alanlarda yapılacak.

Oğuz'a göre, kamunun kiralık binalardan eski binalarına geçmesi gibi adımlar önemli olsa da asıl mesele vergi istisnalarının kaldırılması ve zombi şirketlere aktarılan paraların önlenmesi. Bu tasarrufların toplam değerinin 200-250 milyar doları bulabileceğini söyleyen Oğuz, bu tasarrufların gerçek anlamda ekonomiye ciddi katkı sağlayacağını ifade etti.

Bakmadan Geçme