• Haberler
  • Memur
  • Kamuda esnek çalışma modeli için görüşmeler başlıyor

Kamuda esnek çalışma modeli için görüşmeler başlıyor

Konu Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında da gündeme gelecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında esnek çalışma modeline ilişkin çalışmaların gelecek günlerde başlayacağını duyurdu.

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, bu konunun Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında da gündeme geleceğini belirtti.

Bakan Işıkhan, esnek çalışma modeliyle ilgili tüm paydaşlarla bir araya gelerek kapsamlı görüşmeler yapacaklarını ifade etti. Bu yeni modelin kamuda verimlilik ve tasarrufu artırmak amacıyla önemli bir adım olacağını vurguladı.

Ayrıca Işıkhan kadınların istihdamına yönelik yürütülen projelere de değindi. Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan İş-Pozitif Projesi sayesinde 263 bin 162 kadının iş hayatına katılmasına yardımcı olduklarını belirten Işıkhan, bu sayının artacağını söyledi. Gençler ve engelliler için de benzer projeler planladıklarını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla hayata geçirilen Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-UP) kapsamında, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Ankara, Aydın, Denizli ve İstanbul'da 4 bin kadın işverene, ilave olarak işe aldıkları 4 bin kadın çalışan için 25 ayda toplam 635,9 milyon lira ödeme yapıldığını belirtti.

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'ne 12 bin 246 kişinin başvurduğunu açıklayan Işıkhan, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-24 aylık çocuğu olan çalışan annelerin projeye başvurabileceğini söyledi. Bu proje kapsamında her bir çalışan anneye 325 avro destek verilmesi planlanmış olup, ödemeler Ağustos 2024'te başlayacak ve 12 ay sürecek. Projenin kapanışı 25 Ekim 2025 tarihinde yapılacak.

Bakan Işıkhan, kadınların iş hayatına katılımını artırmak ve daha fazla kadını istihdam etmek amacıyla yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, kadınların yanı sıra gençler ve engelliler için de çeşitli projeler hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Bakmadan Geçme