• Haberler
  • Memur
  • Kamu mühendisleri için teşvik ve ödül sistemi talebi

Kamu mühendisleri için teşvik ve ödül sistemi talebi

Kamu personel rejiminin deneyimli ismi Ahmet Ünlü, günün yazısında Memur-Sen Konfederasyonu tarafından düzenlenen 'Mühendislik Meslek Kanunu ve Teknik Hizmetler Sınıfının Sorunları Paneli/Çalıştayı Raporu'nu masaya yatırıyor.

Kamu personel rejiminin deneyimli ismi Ahmet Ünlü, Memur-Sen Konfederasyonu tarafından düzenlenen 'Mühendislik Meslek Kanunu ve Teknik Hizmetler Sınıfının Sorunları Paneli/Çalıştayı Raporu'nu masaya yatırıyor.

Şubat ayında düzenlenen çalıştay, teknik hizmetler sınıfının sorunlarını ve çözüm önerilerini ele almış ve elde edilen bilgi ve önerilerin bir rapor haline getirilerek kamuoyuyla paylaşılacağı duyurulmuştu. Rapor sonunda 21 Mart'ta kamuoyuna sunuldu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından açıklanan bu rapor, Ahmet Ünlü tarafından derinlemesine incelendi ve değerlendirildi. Ünlü, Yeni Şafak'taki yazısında, raporu okuyucularıyla paylaşırken özellikle ödül ve teşvik sistemine vurgu yaptı.

Ünlü, kamu mühendisleri için en önemli eksikliklerden birinin kurum içerisinde ödül, teşvik gibi sistemlerin bulunmaması olduğunu dile getirdi. Bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini belirten Ünlü, kolay, esnek, şeffaf ve kamu değerleriyle uyumlu bir teşvik ve ödüllendirme sisteminin oluşturulması gerektiğini vurguladı. Bu sistemin, hem çalışanların hem de kamu hizmetinin kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Bakmadan Geçme