• Haberler
  • Memur
  • Kamu Denetçiliği Kurumu 'Sınavlarda kayıt yapın' derken mevzuatında aksi yer alıyor

Kamu Denetçiliği Kurumu 'Sınavlarda kayıt yapın' derken mevzuatında aksi yer alıyor

Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) mevzuatında 'sözlü sınavla ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz' var. Ancak Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, basına yaptığı açıklamada Ombudsmanlık'ta mülakatta kamera kaydı aldıklarını dile getirip 'Başka kurumlara önerdiğimiz bu kuralları kendimizde uyguluyoruz' ifadesini kullandı. Dolayısıyla Kamu Denetçiliği Kurumunun mevzuatı ile üst yöneticisinin söylemi ve diğer kurumlara çağrısı arasında çelişki bulunuyor. 

(MEMUR5.COM ÖZEL HABER) Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) mevzuatında "sözlü sınavla ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz" var. Ancak Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, basına yaptığı açıklamada Ombudsmanlık'ta mülakatta kamera kaydı aldıklarını dile getirip "Başka kurumlara önerdiğimiz bu kuralları kendimizde uyguluyoruz" ifadesini kullandı. Dolayısıyla Kamu Denetçiliği Kurumunun mevzuatı ile üst yöneticisinin söylemi ve diğer kurumlara çağrısı arasında çelişki bulunuyor.  Bu çelişkinin bir an önce giderilmesi bekleniyor.

MEMUR5.COM editörünün tespitlerine göre, Ombudsmanlık'ın, Uzman Yardımcılığı alım sınavı sürecinde "sözlü sınavla ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz" ifadesini içeren mevzuatı, sınav sürecini yeniden değerlendirmeye açıyor. 

Kurumun 14 Ocak 2024 tarihindeki açıklamasında Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, mülakatların kamera kaydı ile yapıldığını belirtti. Malkoç, "Başka kurumlara önerdiğimiz bu kuralları kendimizde uyguluyoruz" dedi. Malkoç ayrıca mülakat sürecinin kapsamlı bir şekilde planlanması gerektiğini vurguladı. Hazırlanan yazılı soruların kavanozlarda saklanması ve adayın soruları kendi çekmesi gibi detaylar, mülakat sürecinin nasıl işlediğine dair bilgi verdi.

Ancak, Kamu Denetçiliği Uzmanlığı Yönetmeliği'nin sözlü sınav ve değerlendirilmesi başlıklı 14. maddesinde, "Sözlü sınavla ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz" ifadesi yer alıyor. Bu durum, mevzuat ile uygulama arasında bir çelişki olduğunu gösteriyor.

Mevzuatın gözden geçirilerek güncellenmesiyle çelişkinin giderilmesi ve kurumun, kamunun itibarının korunması bekleniyor.  

Bakmadan Geçme