• Haberler
  • Memur
  • İstanbul'daki 1 Mayıs eyleminde polise taş ve sopa ile saldıran 38 şüpheli tutuklandı

İstanbul'daki 1 Mayıs eyleminde polise taş ve sopa ile saldıran 38 şüpheli tutuklandı

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise taş ve sopayla saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı.

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise taş ve sopayla saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı.

Saraçhane Meydanı'nda gerçekleşen Emek ve Dayanışma Günü'nde yapılan gösterilerde polise saldırdıkları tespit edilen şüphelilerin nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki işlemleri tamamlandı.

38 şüpheli, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na muhalefet", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "kamu görevlisine direnmek" suçlarından tutuklandı. Geri kalan 27 şüpheli ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Hatırlanacağı üzere, İstanbul'da Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışırken polise saldırdıkları tespit edilen 217 şüpheliden 182'si daha önce serbest bırakılmıştı. Ancak daha sonra yapılan kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemiyle saldırıya karıştıkları belirlenen 30 şüpheli daha gözaltına alınmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek isteyen gruba müdahale sırasında polise saldıranlar hakkında başlatılan adli soruşturmada 65 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti. Tunç, bu şüphelilerden 38'inin tutuklandığını, 27'sine ise adli kontrol kararı verildiğini açıkladı. Tunç  "Ülkemizin huzurunu, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik olaylar asla amacına ulaşamayacaktır." ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme